Iživljavanje nad Srbima na KiM: Tzv. kosovska policija dobila poziv uplašenih građana, odbila uviđaj i izlazak na teren!

04.03.2022

12:29

0

Srpska lista osuđuje ovaj vandalski čin i poziva nadležne da hitno pronađu i kazne odgovorne

Iživljavanje nad Srbima na KiM: Tzv. kosovska policija dobila poziv uplašenih građana, odbila uviđaj i izlazak na teren!
kosovska mitrovica zastave srbije 1410 2021 foto sivacki (8) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kao rezultat višednevne veštačke tenzije koju podgrevaju neodgovorne izjave kosovskih zvaničnika u prethodnih nekoliko dana srpski narod je suočen sa antisrpskom histerijom, pritiscima i napadima, čime se ugrožava krhki mir na Kosovu i Metohiji, saopštila je Srpska lista.

- Poslednji slučaj, ispisivanja UČK grafita po srpskim kućama u selu Suvi Do u opštini Lipljan, izazvao je uznemirenje našeg naroda, posebno zbog činjenice da kosovska policija i pored prijave građana nije izašla na lice mesta i sprovela uviđaj - navedeno je u saopštenju.

Srpska lista osuđuje ovaj vandalski čin i poziva nadležne da hitno pronađu i kazne odgovorne.

- Ujedno apelujemo na naše sunarodnike da ostanu mirni i suzdržani. Mir nam je svima preko potreban. Apelujemo i na međunarodnu zajednicu, posebno organizacije zadužene za bezbednost KFOR i EULEKS da pojačaju svoje prisustvo na terenu i preventivno deluju na one koji bi da ugrožavaju mir i spokojstvo građana - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike