Skandalozno ponašanje tzv. Kosova: Srbi opet na udaru!

21.03.2022

19:52

0

Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume

Skandalozno ponašanje tzv. Kosova: Srbi opet na udaru!
Канцеларија - Copyright Foto:Kancelarija za KIM

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Kancelarije za KiM Ivanu Vujiću da poseti pokrajinu, saopštila je Kancelarija.

Ivan Vujić je sutra trebalo da obiđe Klinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Komatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Kancelarije za KiM.

Međutim, kako se dodaje, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

- Očigledna je namera Aljbina Kurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na prostoru Kosova i Metohije, jer je njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Kosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja - ocenjuje Kancelarija.

Pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić, dodaje, ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi.

- Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume. Uprkos tome, Srbi sa KiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji - poručuje Kancelarija za Kosovu i Metohiji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike