"Upravo kreću hiljade tona ka Srbiji...": Vučić otkrio najbitniju odluku sa sednice Saveta bezbednosti!

22.03.2022

18:50

0

Posle niza sastanaka, na posebnoj konferenciji objasnio je pojedinosti

"Upravo kreću hiljade tona ka Srbiji...": Vučić otkrio najbitniju odluku sa sednice Saveta bezbednosti!
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Youtube / Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio naciji i obelodanio o čemu se sve raspravljalo, pre svega na sednici Saveta bezbednosti, a potom i na sastanku sa Srbima sa KiM.

Ono što je možda i najvažnije bilo posle pomenute sednice, jeste to da će naša zemlja da obezbedi dodatne količine rezervi, u najtežoj krizi od Drugog svetskog rata.

- Razmatrali smo sve ekonomske, političke i socijalne aspekte ukrajinske krize, u najboljoj veri, želji i nadi da ublažimo sve posledice najteže krize koja je zahvatila svet od Drugog svetskog rata naovamo. Dogovorili smo kupovinu dodatne količine nafte, robne rezerve, energetske, vojne (ratne) rezerve, dodatnu količinu mleka u prahu koja upravo kreće iz jedne od zemalja EU ka Srbiji, i to hiljade tona - rekao je Vučić.

On je naglasio da je, kada je reč o zabrani glasanja Srbima sa KiM, tzv. Kosovo tražilo od Srbije apsolutno priznanje, što sam vrh države svakako nije želeo da učini.

- Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova. Pristali smo na gomilu besmislenih stvari, samo da bi narod mogao da glasa za onog za koga želi, ali su insistirali i tražili jednu stvar. Srbija to nije mogla da prihvati i neće, bez obzira na cenu. Ničiji glasovi i vlast nisu važni koliko naša država.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike