"Dok nad Srbijom lete orlovi...": Moćna poruka predsednika Vučića na 52. rođendan! (VIDEO)

05.03.2022

09:47

0

Video prikazuje orlove krstaše, koji su na grbu Srbije i koji su u našoj zemlji bili na pragu izumiranja, ali je poslednjih godina zabeležen njihov povratak, ukazujući da su oni simbol Srbije

"Dok nad Srbijom lete orlovi...": Moćna poruka predsednika Vučića na 52. rođendan! (VIDEO)
pjimage - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

"Dok nad Srbijom lete orlovi, jedina granica su naši snovi", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u video-poruci objavljenoj na Instagramu, ukazujući na značaj povratka i ostanka mladih u Srbiji.

Video prikazuje orlove krstaše, koji su na grbu Srbije i koji su u našoj zemlji bili na pragu izumiranja, ali je poslednjih godina zabeležen njihov povratak, ukazujući da su oni simbol Srbije.

 

- Kad su moji preci sleteli na grb Srbije, bilo nas je mnogo. Hrastovi su bili naše stražarske kule, odatle smo bdeli nad ovom zemljom, padali i uzletali zajedno s njom. Ne tako davno, ostalo nas je samo dvoje. Mi smo simbol Srbije, delimo njenu sudbinu. Raduje me da je neko to shvatio jer u poslednjih nekoliko godina opet smo tu. Mladunci odu iz gnezda, kao što i treba da bude, ali tu su, napreduju, i biće ih još više, ako ostanemo na pravom putu. Dok nad Srbijom lete orlovi, jedina granica su naši snovi - poruka je video snimka objavljenog na Instagram nalogu "avucic".

U isto vreme, predsednik je primio u posetu srpsku decu iz regiona.

- Slažem se sa velikim pesnikom i osećam potrebu da vam se u ime odraslih i svih nas izvinim. Nijedan problem koji stoji pred vama u ovom trenutku niste vi napravili niti ste ga zaslužili. Nikada nijedno dete nikoga nije ostavilo na ulici. Naša generacija dužna vam je izvinjenje za strah, plašeći se za mogućnost rata, i molim vas da nikada vašu decu ne suočavate sa strahovima, sa kojim smo vas mi odrasli suočavali. Imajte uvek na pameti tu lepu pesmu Mike Antića "Ljubav". Gajite ljubav, ljubite svoje roditelje, drugove, srpski narod, kulturu - naveo je Vučić.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike