Boris Džonson stiže u Srbiju: Predsednik Vučić otkrio detalje razgovora sa britanskim premijerom (FOTO)

04.03.2022

12:52

0

Posebno sam istakao da će Srbija, po svaku cenu, čuvati mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, između ostalog je istakao predsednik

Boris Džonson stiže u Srbiju: Predsednik Vučić otkrio detalje razgovora sa britanskim premijerom (FOTO)
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonskim putem sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom.

Kako je istakao, pozvao je Džonsona da dođe u posetu Srbiji, što bi bilo prvi put nakon 42 godine da neki britanski premijer poseti našu zemlju. 

- Upravo sam završio razgovor sa Borisom Džonsonom u kome sam istakao da je princip poštovanja normi međunarodnog prava od suštinskog značaja za Srbiju, kao i poštovanje teritorijalnog integriteta suverenih država. 

 

Pozvao sam ga da dođe u Srbiju jer 42 godine britanski premijer nije posetio našu zemlju, i dobio uveravanja od britanskog premijera da će nas uskoro posetiti. 

Takođe, razgovarao sam o saradnji u oblasti energetike, ekonomije, ali i svim drugim bilateralnim pitanjima koja se tiču Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije. 

Posebno sam istakao da će Srbija, po svaku cenu, čuvati mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana. Naravno, zahvalio sam se i na pažnji i uvažavanju koje Velika Britanija pokazuje prema Srbiji - napisano je u opisu objave na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV". 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike