Vlada usvojila Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost

27.02.2022

14:23

0

Srbija će se rukovoditi isključivo zaštitom svojih vitalnih ekonomskih i političkih interesa

Vlada usvojila Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost
Tan2022-2-27_122439285_0 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije od 25. februara.

Savet za nacionalnu bezbednost usvojio je na sednici u petak zaključak od 15 tačaka, u kojima se navodi da su za Srbiju Rusija i Ukrajina oduvek prijateljske države i da Srbija pruža punu i principijelnu podršku poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Takođe je navedeno da će se Srbija prilikom razmatranja potrebe da se eventualno donesu restriktivne mere ili sankcije protiv bilo koje države, uključujući Rusku Federaciju, rukovoditi isključivo zaštitom svojih vitalnih ekonomskih i političkih interesa.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je pre dva dana odluku Saveta za nacionalnu bezbednost povodom aktuelne krize i situacije u Ukrajini.

Tom prilikom predstavljeno je 15 tačaka ovog zaključka u kojima se uz ocenu da Srbija najiskrenije žali zbog svega što se događa na istoku Evrope, privržena je poštovanju načela teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država, ali kao država koja je u bliskoj prošlosti iskusila sankcije Zapada i čiji sunarodnici u Republici Srpskoj danas trpe sankcije, Srbija smatra da nije njen vitalni politički i ekonomski interes da u ovom trenutku uvodi sankcije bilo kojoj državi, pa ni njenim predstavnicima ili privrednim subjektima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike