Nemački poslanik poručio: “Naša zemlja je podržala nezavisnost Kosova i zato nema pravo da kritikuje Rusiju” (VIDEO)

25.02.2022

11:42

0

Autor: 24sedam

Mi iz AfD smatramo da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se sam pridržava pravila, rekao je Bistron

Nemački poslanik poručio: “Naša zemlja je podržala nezavisnost Kosova i zato nema pravo da kritikuje Rusiju” (VIDEO)
Petr Bistron - Copyright Printscreen / Youtube / KO Live

Poslanik nemačke Alternative za Nemačku (AfD) Petr Bistron rekao je pred poslanicima u Bundestagu da su sve stranke u Nemačkoj svesne da ono što radi Rusija u Ukrajini predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Međutim, dodao je on, Nemačka nema pravo da na sav glas kritikuje Rusiju jer joj nedostaje moralne osnove za tako nešto zbog Srbije.

Bistron, koji je i šef spoljnopolitičkog odbora AfD, poručio je u četvrtak pred nemačkim poslanicima da Nemačkoj nedostaje moralna osnova za kritikovanje kršenja međunarodnog prava kada je reč o napadu Rusije na Ukrajinu, jer je to isto učinila po pitanju tzv. Kosova.

On je novinarima istakao da postoji konsenzus svih stranaka u Bundestagu da je ono što radi Rusija kršenje međunarodnog prava, ali da postoji razlika u proceni i "glasnoći" kritike.

- Mi iz AfD smatramo da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se sam pridržava pravila. Mi smo deo zapada, koji je aplauzom pozdravio ili učestvovao, odnosno koji je izdelovao secesiju tzv. Kosova od jedne postojeće države - Srbije. Zato nam nedostaje moralna osnova da za isto kršenje kritikujemo Rusiju - objasnio je Bistron.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike