Vučić se obratio iz Monaka: "Nadamo se miru i dobrim odnosima sa svima"

22.02.2022

14:19 >> 14:36

0

"Gledaćemo da učinimo sve da kriza bude manja nego u drugim zemljama", istakao je predsednik upitan u vezi sa rusko-ukrajinskom krizom

Vučić se obratio iz Monaka: "Nadamo se miru i dobrim odnosima sa svima"
vucic monako kzs (1) - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo iz Monaka gde se danas sastao sa princom Albertom Drugim.

Na samom početku obraćanja, Vučić se osvrnuo na rusko-ukrajinsku krizu, ističući da je situacija ozbiljna.

- Gledaćemo da učinimo sve da kriza bude manja nego u drugim zemljama. A 2.000 dolara gas za nas bi bio apsolutno neizdrživa cena. Nadam se postizanju boljeg dogovora, jer ne znam ko bi u Evropi mogao to da izdrži - kaže Vučić.

On je dodao da Srbija prihvata samo mir.

- Naše trajno opredeljenje je vojna neutralnost - kazao je predsednik i dodao da ćemo imati sve više aerodroma u Srbiji zarad povezivanja Kraljeva, Čačka, Niša, Beograda, kao i Banata - istakao je Vučić i dodao: 

Printscreen/Tanjug
 

- Naša politika podrazumeva da smo na evropskom putu i da ne odustajemo od tradicionalnih prijateljstava.

Vučić je i pridodao da će odgovoriti ukrajinskom predsedniku Zelenskom kada on dobije odgovor od Amerike u vezi sa bombardovanjem.

- Čim oni budu osudili bombardovanje Srbije i mi ćemo nešto reći. Ko god misli da treba da budemo potrčko bilo kojoj od strana, takva politika vodi nas direktno u ambis. Naša politika je ozbiljna, odgovorna i u interesu građana - kaže predsednik.

Srpskom predsedniku je, podsetimo, priređen svečani doček ispred Kneževske palate, gde je potom usledio sastanak Vučića i kneza Alberta.

Održana je i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji je knez Albert II od Monaka uručio predsedniku Vučiću.

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka - rekao je Vučić i dodao da se nada da će princ Albert posetiti Srbiju još jednom do kraja godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike