Vučiću uručen orden u Monaku: Dokaz poštovanja prema Srbiji (VIDEO/FOTO)

22.02.2022

10:19

0

Predsednik Vučić je ocenio da je poseta Monaku veoma važna

Vučiću uručen orden u Monaku: Dokaz poštovanja prema Srbiji (VIDEO/FOTO)
Vucic Monako Instagram buducnostsrbijeav - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u zvaničnoj poseti Monaku, a domaćin mu je knez Albert Drugi od Monaka.

Za predsednika Srbije priređen je svečani doček ispred Kneževske palate, a potom je usledio sastanak Vučića i kneza Alberta.

Knez Albert II od Monaka mu je potom dodelio orden Velikog krsta reda Svetog Šarla. Aleksandar Vučić se povodom toga oglasio putem svog zvaničnog Instagram profila.

 

 

"Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje.", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je potom objavio da je srećan i polaskan što ima priliku da razgovara sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

-Srećan sam i polaskan što, kao predsednik Republike Srbije, imam priliku da razgovaram sa knezom Albertom II od Monaka -naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", uz fotografije sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

 

 

Usledio je i svečani ručak u čast predsednika Srbije, koju priređuje knez Albert II od Monaka

-Uzajamna opredeljenost ka osnaživanju naših odnosa i daljem razvoju saradnje u svim oblastima je velika. Uveren sam da će razgovori, koje smo vodili, biti snažan impuls daljem unapređenju odnosa naših dveju zemalja, napisano je na zvaničnom profilu predsednika Srbije.

 

 

Sam predsednik Vučić je pre nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma važna.

Inače, knez Albert II od Monaka boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2020. godine, što je bila njegova prva zvanična poseta Beogradu od kada su 2007. godine uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države.

Tada je predsednik Srbije odlikovao kneza od Monaka Ordenom Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Monaka, a potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora.

Knez Albert II od Monaka, sin Grejs Keli i princa Renijea, potiče iz porodice Grimaldi, jedne od najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike