Otvorena knjiga žalosti, poznato gde će biti sahranjen ambasador Oliver Antić

21.02.2022

13:25

1

Ambasador Antić bio je istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese

Otvorena knjiga žalosti, poznato gde će biti sahranjen ambasador Oliver Antić
Tan2022-2-21_12134805_0 - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković upisao se danas u knjigu žalosti otvorenu povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića.

Selaković je napisao da je ambasador Antić bio istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese.

TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIC
Selaković se upisuje u knjigu žalosti

 

Antić je, prema rečima Selakovića, kao profesor građanskog prava bio pragmatičan i racionalan, sa ozbiljnim osećajem za primenjivost i umeo je vanredno dobro i da piše i da govori i da misli.

"Oliver je dao poseban doprinos unapređenju naših odnosa sa Portugalijom, a prijateljstvima koja je stvarao veoma zapaženo je u tamošnjoj javnosti jačao ugled naše zemlje i uklanjao stereotipe smišljeno i zlonamerno širene tokom smutnih i teških 90-ih godina prošlog veka", naveo je Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIC
Selaković se upisao u knjigu žalosti povodom smrti ambasadora Olivera Antića

 

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu sutra, 22. februara, od 10 do 14 sati u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi [email protected].

Ambasador Oliver Antić biće sahranjen u Lisabonu u petak 25. februara, dodaje se u saopštenju.

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo je u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Bonus video:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike