"Nema reči kojima mogu da opišem žalost": Emotivni oproštaj Tomislava Nikolića od Olivera Antića

18.02.2022

18:36

0

Nikolić je podsetio da je Antić bio jedan od utemeljivača Srpske napredne stranke i da joj je ostao privržen i veran do poslednjeg časa

"Nema reči kojima mogu da opišem žalost": Emotivni oproštaj Tomislava Nikolića od Olivera Antića
ATAImages/Antonio Ahel/Youtube/Kopernikus

"Otišao je moj prijatelj i savetnik, profesor Oliver Antić. Ne znam razlog, ali znam da je bio veoma osetljiv čovek i da je sve primao k srcu."

Ovo su prve reči bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na vest o tragičnoj smrti njegove desne ruke iz vremena dok je bio na čelu države i dugogodišnjeg prijatelja.

Nikolić je konstatovao da "Srbija nema mnogo takvih umova i profesora sa toliko znanja i integriteta, priznatog u svetskim razmerama", prenele su Novosti.

- I poslednje zaduženje koje je dobio od našeg Predsednika i svoje Srbije obavljao je dostojanstveno, uvažavan od predsednika Portugala i kolega ambasadora u Lisabonu.

Čak i od onih kojima se otvoreno suprotstavljao, vrlo često objavljivanjem članaka u Diario di Notisijaš i drugim listovima, braneći pravo Srbije da javno iznosi istinu o svojoj istoriji i pravu na suverenitet i teritorijalni integritet.

Nikolić je podsetio da

,je Antić bio jedan od utemeljivača Srpske napredne stranke i da joj je ostao privržen i veran do poslednjeg časa.

- Nema reči kojima mogu da opišem žalost koju moja porodica oseća zbog tragične smrti našeg dragog Dike, emotivno je zaključio nekadašnji predsednik Srbije.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi