Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

20.02.2022

10:32

0

Glavna tema je kriza u Ukrajini i na istoku Evrope, ali i priprema Srbije za sve moguće scenarije

Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost
av - Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako Tanjug saznaje, sednica je zakazana za sutra u 10 časova povodom situacije na istoku Evrope i regionu Zapadnog Balkana. 

Na sednici će biti analizirana bezbednost na Zapadnom Balkanu. 

Glavna tema je kriza u Ukrajini i na istoku Evrope, ali i priprema Srbije za sve moguće scenarije.

Vučić je, u intervjuu za Tanjug na pitanje o ukrajinskoj krizi kazao da je to svetska kriza, koju ne može da komentariše.

Srbija će, kaže Vučić, poštovati međunarodno pravo, poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Kazao je da njemu niko nije dolazio da traži da Srbija menja stav, jer znaju naš stav, i on je principijelan i zasniva se na poštovanju međunarodnog prava.

Na pitanje o izjavi šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da se regrutuju ljudi sa KiM i BiH za borbe u Ukrajini, Vučić je naglasio da je Lavrov veoma precizan u svojim informacijama.

"Neki veliki lideri znaju glavninu stvari, ali on zna sve", dodao je on i dodao da nema informacije da li sa KiM dolaze u Ukrajinu da se bore, i naglasio da službe rade na tome.

Najavio je da će narednih dana u Beograd stići šef ruskih obaveštajnih službi Nikolaj Petrušev, od kojeg će, kaže, naši tražiti takve informacije.

„Lavrov u političkom delu govori jasno i ne dešavaju mu se greške kao drugima oko činjeničnih stvari. Dugo i dobro pamti, nije lako sa njim razgovarati", zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike