Vulin: Vučić je garant opstanka Republike Srpske! Srbija ta koja okuplja i objedinjuje sve Srbe

10.02.2022

21:43

0

"Stvaranje srpskog sveta je zadatak moje generacije političara"

Vulin: Vučić je garant opstanka Republike Srpske! Srbija ta koja okuplja i objedinjuje sve Srbe
Tan2021-10-14_91627125_0 - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, koja pomaže Srpsku na svaki mogući način i ekonomski i diplomatski, a garant opstanka RS je Aleksandar Vučić, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

- Republika Srpska mora da opstane, a Aleksandar Vučić je garant opstanka Republike Srpske. Vučić je taj od koga zavisi opstanak Republike Srpske, baš kao što politička stabilnost Srbije zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića. U srpskom svetu ne postoji politička figura koja ima veći autoritet i koja je u stanju da komunicira sa svim svojim građanima i da im objasni, a da mu poveruju i kada je teško, rekao je Vulin gostujući na bijeljinskoj BN televiziji.

Kaže i da ne postoji problem Republike Srpske koji Aleksandar Vučić nije uzeo kao svoj i rešio ga.

- Opstanak Republike Srpske u najvećoj meri zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića. Sve što se dešava u Srbiji preliva se u Republiku Srpsku i sve što se dešava u Republici Srpskoj oseća se u Srbiji. Mi smo jedno. Granice između nas postoje, ali su u političkom smislu, pa često i u ekonomskom gotovo nevažne, naveo je Vulin.

Ministar kaže i da je Vučić prvi formulisao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Republike Srbije, dodajući da je Srbija ta koja okuplja i objedinjuje sve Srbe.

- Ja verujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Ja verujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda. To jedinstvo se pravi u Srbiji i u Beogradu. Srbi moraju biti jedinstven politički narod i moraju o najvažnijim nacionalnim pitanjima da odlučuju zajedno. Srbija je ta koja okuplja sve Srbe. Stvaranje srpskog sveta je zadatak moje generacije političara, kazao je Vulin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike