Snažna poruka predsednika najstarijima: "Malo je ovo novca, koliko ste vi učinili za ovu zemlju!" (VIDEO)

10.02.2022

11:15

0

On se oglasio povodom isplate pomoći države penzionerima koja je krenula u četvrtak

Snažna poruka predsednika najstarijima: "Malo je ovo novca, koliko ste vi učinili za ovu zemlju!" (VIDEO)
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje danas je počeo sa isplatom novčane pomoći u iznosu od 20.000,00 dinara svim korisnicima penzija.

Novčanu pomoć države će dobiti oni koji penziju primaju preko tekućih računa, kao i oni koji svoje prinadležnosti dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta.

Tim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 


- Dragi penzioneri, 20.000 dinara državne pomoći nije mali novac, ali je gotovo ništa u odnosu na ono koliko ste vi dali našoj zemlji. Gradeći zemlju, stvarajući uslove za sve nas koji smo došli posle vas, kako bismo imali drugačiju budućnost. Hvala na tome što ste od 2014. godine bili uz svoju državu, uvek i u najtežim trenucima podržavali njene mere, da bi Srbija išla napred, da bismo gradili više puteva, bolnica, vrtića. Obećavam da ćemo brinuti još bolje i više i da ćete imati još bolji život - poručio je predsednik.

 

 

Pored penzionera, pomoć od 20.000 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, i invalidna deca - korisnici privremene naknade kod Fonda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike