Opozicija u rasulu: Đilas umislio da je bogomdan, vređa i koalicione partnere

26.01.2022

08:00

0

Sve glasnije se čuju optužbe na račun Đilasa od njegovih dojučerašnjih saboraca

Opozicija u rasulu: Đilas umislio da je bogomdan, vređa i koalicione partnere
Opozicija - Copyright ATAImages/A.K./Amir Hamzagic Printscreen/Nova/Newsmaxadria

Jedinstvo, ujedinjeni, glavne su mantre predstavnika opozicije okupljenih oko Đilasa i Jeremića. Ipak, do sada smo na delu mogli samo da vidimo koliko su nejedinstveni, te svakodnevno prisustvujemo njihovim međusobnim svađama i optužbama.

Ubeđen da je on taj koji predvodi opoziciju, lider SSP Dragan Đilas nudi rešenja ne obazirući se na koalicione partnere. Deluje, ipak, da gubi podršku dojučerašnjih saboraca.

Naime, slavodobitno je Đilas izašao sa predlogom da predsednički kandidat bude Zdravko Ponoš, nekadašnji načelnik Generalštaba u vreme Borisa Tadića. Time je bez teksta ostavio koalicionog partnera Vuka Jeremića, u čijoj stranci je upravo Ponoš.

Bez teksta, međutim, nisu ostali mnogi na političkoj sceni, optužujući Đilasa za samovolju.

Đilas je čak otišao i korak dalje, te ponizio Miroslava Aleksića, Jeremićevog najbližeg saradnika i osobu koju upravo lider Narodne stranke vidi kao takmaca predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ako uđe u trku za još jedan mandat na čelu države.

Ponoš se, bar za sada, nije izjašnjavao o ovom predlogu, ali kako se u javnosti spekuliše, u narednim danima očekuje se da bude pozvan kod pojedinih ambasadora zapadnih zemalja i zemalja Kvinte. Ovakva informacija ne čudi, jer Ponoš važi za pro-NATO orijentisanog, što je čak i Boris Tadić, koji ga je svojevremeno i postavio na funkciju načelnika Generalštaba, potvrdio.

Bonus video:

 

 

  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike