Dačić očekuje pobedu Aleksandra Vučića, saopštio i ko će biti nosilac liste SPS-a

30.01.2022

13:38

0

Kada govorimo o parlamentarnim i gradskim izborima, to je druga vrsta politička borbe, ali i tu očekujem značajnu pobedu

Dačić očekuje pobedu Aleksandra Vučića, saopštio i ko će biti nosilac liste SPS-a
Ivica Dačić TV Prva printscreen 2 - Copyright TV Prva printscreen

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je danas da će najverovatnije biti nosilac liste SPS za Srbiju.

"Pošto ćemo igrati odvojeno (od SNS), moramo ljudima da damo nosioca za gradonačelnika, premijera, tim za Beograd. Najverovatnije ću biti ja nosilac liste za Srbije. Sada moramo sve da koncipiramo, nema tu puno vremena, narednih dana ćemo odlučiti", rekao je Dačić gostujući na televiziji Prva.

Upitan da prokomentariše opozicione političare koji su istakli kandidaturu na predstojećim izborima za predsednika Srbije, Dačić je odgovorio da očekuje pobedu Aleksandra Vučića.

"Mislim da tu niko nije ozbiljna politička konkurencija našem kandidatu, tako da očekujem da ćemo pobediti u prvom izbornom krugu. Kada kažem ''mi'', tu mislim na našeg predsedničkog kandidata, Aleksandra Vučića. Kada govorimo o parlamentarnim i gradskim izborima, to je druga vrsta politička borbe, ali i tu očekujem značajnu pobedu", istakao je Dačić.

On se složio sa konstatacijom voditeljke da je u Beogradu uvek bilo neizvesno.

"U Beogradu je uvek bila najneizvesnija trka, bilo je različitih pokreta, pojedinaca, koji nemaju istu podršku kao u drugim krajevima Srbije, ali i tu očekujem da ćemo moći da napravimo sledeću vlast", naglasio je Dačić.

Kada je reč o rezultatima SPS na parlamentarnom nivou, on kaže da je pitanje rezultata relativnog karaktera, ali da očekuje da će SPS ostati na nivou koji je imao dosad.

"Očekujem da ostanemo na nivou rezultata koje smo imali do sada. Na prošlim smo imali više od 10 odsto. Treba izraziti jedinstvo sa Vučićem i za Vučića, ali moramo da radimo i na svom identitetu da bi ljudi glasali za nas. Zato ja i pričam da treba da razgovaramo sa različitim kandidatima, ne bežimo ni od kakvih razgovora i sa zavetnicima, gospodinom Nestorovićem, sindikatima...Sindikate sam uvek zvao da dođu na našu listu, s tim da ja nemam nameru da upravljam sindikatima", naveo je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike