Pritisak na Srbe u danu referenduma: Hakeri oborili sajt portala Kosovo onlajn

16.01.2022

10:03

0

Veliki broj Srba okupio se jutros ispred biračkih mesta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji sa željom da ostvari svoje građansko pravo i glasa na referendumu za promenu ustava Srbije

Pritisak na Srbe u danu referenduma: Hakeri oborili sajt portala Kosovo onlajn
Kosovo onlajn hakerski napad - Copyright Kosovo onlajn printscreen

Portal "Kosovo Online" oboren je usled hakerskog napada u danu kada se u Srbiji održava referendum, a Srbima na Kosovu i Metohiji je to pravo uskraćeno.

Ovo nije prvi put da hakeri napadaju sajt Kosovo Online. Ista situacija dogodila se 13. oktobra prošle godine u jeku nemira na KiM kada je kosovska policija sprovela akciju na severu KiM, u kojoj je dvoje Srba teško povređeno, a nekoliko desetina zatražilo lekarsku pomoć, o čemu je sajt izveštavao.

"Koji god motivi da stoje iza napada na naš sajt, redakcija saopštava da će nastaviti da obavlja svoj novinarski posao profesionalno, kao i do sada", poručili su tada iz redakcije pomenutog portala.

Veliki broj Srba okupio se jutros ispred biračkih mesta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji sa željom da ostvari svoje građansko pravo i glasa na referendumu za promenu ustava Srbije. Okupljeni Srbi pitaju zašto su građani drugog reda i zašto i za njih ne važe garantovana ljudska prava kao i za ostale građane na Kosovu i Metohiji.

U zajedničkoj izjavi predstavnika privremeih institucija u Prištini saopšteno je da  "otvaranje biračkih mesta Srbije na Kosovu predstavlja krešenje kosovskog ustava".

Tanjug/STR
 

​Republička izborna komisija (RIK) donela je odluku po kojoj glasači sa Kosova i Metohije, budući da Priština nije dopustila Srbima da glasaju na referendumu, svoje pravo mogu da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije - Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike