Kosovska Mitrovica: Specijalci podigli stepen borbene gotovosti na najviši nivo, u pripravnosti i sutra

15.01.2022

22:02

0

Navodi se da će Specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na Kosovu

Kosovska Mitrovica: Specijalci podigli stepen borbene gotovosti na najviši nivo, u pripravnosti i sutra
Jarinje, ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pojačane snage kosovske specijalne jedinice, koje su podigle nivo borbene gotovosti na najviši nivo, pokrenute su u pravcu Južne Mitrovice, prenosi Kljan Kosova navodeći da će specijalna jedinica biti u stanju pripravnosti u nedelju jer se tada u Srbiji održava referendum.

- Razlog je zato što će sutra u Srbiji biti održan referendum. Ostaćemo u stanju pripravnosti za svaku intervenciju. U pripravnosti smo 24 časa, rekao je neimenovani izvor za Kljan Kosova.

Navodi se da će Specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na Kosovu, jer je ova televizija dostavila video koji prikazuje oklopna vozila ove jedinice kosovske policije dok kruže auto-putem Priština-Uroševac.

Pojačano prisustvo policije na Kosovu, detaljan pretres svih vozila u Obiliću

Pojačano je prisustvo pripadnika kosovske policije na putevima koji vode od Prištine do Podujeva i od Prištine do Južne Mitrovice. U naselju Miloševo u opštini Obilić, kosovska policija je postavila punkt kojim kontroliše sva vozila koja kruže ka južnoj i severnoj Mitrovice i u pravcu Prištine, prenosi Albanijan post.


Na nekoliko mesta na ovim putevima, kako je navedeno, stoje razna vozila kosovske policije, a u toku su detaljne kontrole vozila koja saobraćaju ovim putevima.

Na putu Priština-Podujevo-Merdare, pored pripadnika policije, stacionirani su i pripadnici Kfora.

U Lužanima, u blizini administrativnog prelaza, osmatračnicu su postavili pripadnici mađarskog Kfora.

Kosovska policija, pored Lužana, nalazi se i na ulazu u Podujevo, kod hotela Besiana, i u Merdaru

Navedeno je da predstavnici policije nisu odgovorili na pitanja novinara koji je cilj večerašnje akcije.

 Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti upozorio je da je Priština spremna da preduzme akcije ukoliko referendum o ustavnim promenama u Srbiji bude održan na, kako je rekao, nezakonit način.

Kurti i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala ponovili su da referendum o ustavnim promenama u Srbiji neće biti održan na KiM, "ni legalno, ni ilegalno", prenosi prištinski Reporteri.

Bonus video

Skupština privremenih prištinskih institucija ranije danas je usvojila rezoluciju protiv organizovanja na KiM referenduma o promenama Ustava Srbije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike