Priština protiv referenduma na Kosovu i Metohiji: Poslanici Srpske liste napustili sednicu (VIDEO)

15.01.2022

15:53

0

Sprečavanje Srba da izadju na referendum samo "jedna u nizu antisrpskih akcija".

Priština protiv referenduma na Kosovu i Metohiji: Poslanici Srpske liste napustili sednicu (VIDEO)
Igor Simić - Copyright Kosovo Online

Skupština Kosova je zatim usvojila Rezoluciju protiv organizovanja srpskog referenduma na Kosovu, za je glasalo 76 poslanika, nije bilo glasova protiv, a jedan poslanik je bio uzdržan.

Predsednik poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić ocenio je da je današnja rasprava na vanrednoj senici parlamenta "farsa", jer je, prema njegovim rečima, odluka da se Srbima zabrani da glasaju na referendumu o promenama Ustava Srbije "već doneta".

Simić je na vanrednoj sednici istakao da je sprečavanje Srba da izadju na referendum samo "jedna u nizu antisrpskih akcija".

- Tema na dnevnom redu već ima epilog, jer je sama odluka doneta. Ovo je farsa i parlament mora da simbolizuje demokratiju, kazao je Simić.

- Kruna vaših nedela je želja, da u srcu Evrope u 21. veku, Srbima oduzmete pravo da se izjasne na referendumu, kazao je Simić.

- Još jednom, sa ovog mesta u svoje lično ime, u ime Srpske liste i celokupnog srpskog naroda pozivam vas da promenite svoje odluku i omogućite izjašnjavanje na referendumu u skladu sa do sada primenjenim principima u prethodnim godinama, ovo je poziv na razum, poziv na odgovornost i poziv da zarad tvrdoglave antisrpske kampanje počnete da poštujete naš narod i njegova osnovna ljudska prava, kazao je Simić.
 

Nakon izlaganja, poslanici Srpske liste su na njegov poziv napustili sednicu kosovskog parlamenta.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike