Nova provokacija: Ispisan grafit UČK na putokazu za srpsko selo Pasjane (FOTO)

14.01.2022

17:39

0

" Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani"

Nova provokacija: Ispisan grafit UČK na putokazu za srpsko selo Pasjane (FOTO)
Capture - Copyright Foto:Kancelarija za KIM

U istom danu kada je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio poziv zemalja Kvinte i Evropske unije da omogući održavanje referenduma, na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK.

Ovim povodom iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je izvesno da "svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu".

U tom smislu, ističu, i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može da se posmatra kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.

 

 

- Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču, poručeno je iz Kancelarije za KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike