Đilasov direktor "Rio Tintu" preprodao "orahe i lešnike" za čak 717.174 evra! Tajkunski prevaranti besramno zarađuju na narodnoj muci!

07.12.2021

11:18

0

Marko Blagojević je za 20 puta veću cenu preprodao svoju imovinu kompaniji "Rio Tinto"

Đilasov direktor "Rio Tintu" preprodao "orahe i lešnike" za čak 717.174 evra! Tajkunski prevaranti besramno zarađuju na  narodnoj  muci!
djilas_tuzilastvo_13072021_0050 - Copyright ATAImages/ A.A.

Marko Blagojević, bliski saradnik Dragana Đilasa i jedan od organizatora lažnog ekološkog ustanka, svoje zemljište u Slatini preprodao je kompaniji "Rio Tinto" za skoro 20 puta veću cenu od cene koju dobijaju obični građani.

Blagojević je, kako dokazuje dokumentacija koju je istraživački tim Informera prikupio, zemljište u Slatini kod Loznice ovog leta prodao rudarskoj firmi "Rio Sava eksplorejšen" (ćerka-firma "Rio Tinta"), za čak 717.174 evra. Ove fantastične pare Blagojević je uzeo jer je prethodno na oko tri četvrtine zemljišta zasadio sadnice oraha, dok je ostatak "pripremio" za sađenje lešnika, te je pravo bogatstvo uzeo na ime "gubitka profita"?!

Kako saznaje beogradski medij u Jadru, "Rio Tinto" za jedan ar zemlje nudi i plaća oko 160 evra, što znači da se za jedan hektar zemljišta može dobiti oko 16.000 evra. Blagojević je, međutim, svoje zemljište (84,49 ari njive i 2,62 hektara šume) prodao za basnoslovnih 717.174 evra, umesto realnih oko 40.000 evra. I sve to na ime "gubitka profita" jer je, navodno, posadio orahe i pripremio zemlju za sadnju lešnika?!

I dok se Marko Blagojević ni juče nije oglašavao ovim povodom, predsednica skupštinskog Odbora za finansije i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić kaže da Srbija mora da zna istinu.

- Svi ljudi u Srbiji treba da saznaju kako je Đilasov bliski saradnik "Rio Tintu" preprodao zemljište za više od 700.000 evra, a danas je sa svojim gazdom jedan od organizatora lažnog ekološkog ustanka čiji je cilj nasilni povratak na vlast preko ulice. Postavlja se pitanje kako je Blagojević sam sebi, a verovatno i Đilasu, namestio 20 puta veću cenu. Sadnjom oraha i lešnika Blagojević je naplatio višestruko više novca od "Rio Tinta", a onda je krenuo da huška običan svet na proteste - ističe Tomićeva, dodajući da je ugovorima koje je bivša vlast potpisala 2004. i 2005. godine, pa nadalje, odobreno istraživanje za jadarit i litijum.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike