Marko Đurić o tvitu Vljore Čitaku: Školski primer etnički motivisanog govora mržnje

04.01.2022

21:19

0

Đurić kaže da Čitaku očigledno tako smatra jer je "Novak Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku"

Marko Đurić o tvitu Vljore Čitaku: Školski primer etnički motivisanog govora mržnje
Copyright Marko Đurić, Twitter printscreen

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić smatra da tvit bivše kosovske ministarke spoljnih poslova Vljore Čitaku o Novaku Đokoviću predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

Đurić je na Tviteru odgovorio Vljori Čitaku koja je uz vest da će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih"

Đurić kaže da Čitaku očigledno tako smatra jer je "Novak Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku".

- Ovo je, kako navodi Đurić, tipičan dehumanizirajući govor Vljore Čitaku, za koju su Srbi beli šetači ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramotno, napisao je Đurić.

 

 

On je pozvao Vljoru Čitaku da odgleda Đokovićeve mečeve.

- Gledajte "životinju" - koja je po svemu "jednaka" sa vama - i uživajte dok svira svoju simfoniju, naveo je ambasador. 

Naglasio je i da možemo da ostavimo na stranu sitne komentare mržnje jer je on lično jako ponosan na "našu ljupku sunarodnicu Dua Lipu, iako ona možda drugačije razmišlja o političkim pitanjima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike