Novak igra na AO bez vakcine? Moguće je! Evo i kako...

17.12.2021

10:46

0

Autor: 24sedam

Rešenje je medicinsko izuzeće uz koje bi srpski teniser mogao da otputuje u Melburn bez primanja vakcine

Novak igra na AO bez vakcine? Moguće je! Evo i kako...
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Da li će Novak Đoković igrati u Australiji? Stižu nove informacije. Moguće je da se to dogodi a da se srpski teniser ne vakciniše.

Tenis Australija je u tim protokolima za vakcinaciju uključila i proces za igrače koji traže medicinsko izuzeće, a on će uključivati redigovanje ličnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve kandidate. U prevodu, imena igrača koji su tražili izuzeće od vakcine nikada neće javno biti otkrivena.

Prijave za medicinsko izuzeće najpre će razmatrati stručni panel sastavljen od lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, dok će prijave koje ispunjavaju smernice postavljenje od Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju (ATAGI) biti podvrgnute i drugoj reviziji (nezavisnoj) koju će sprovesti komisija medicinskih stručnjaka koje imenuje vlada.

Na kraju, ako se izuzeće smatra važećim u skladu sa smernicama ATAGI, ono će potom biti dostavljeno Australijskom registru imunizacije.

Za sada, prvi čovek AO Krejg Tajli ističe da nijedan igrač nije dobio medicinsko izuzeće prethodne nedelje - uključujući i samog Đokovića.

Direktor turnira Australijan open rekao je da svi igrači moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa, a najviše se tim povodom pričalo o Novaku Đokoviću koji je odbio da otkrije svoj vakcinalni status.

Blisko smo sarađivali sa vladom Viktorije na uspostavljanju poštenih i nezavisnih protokola za procenu zahteva za medicinsko izuzeće koji će nam omogućiti da obezbedimo da Australijan open 2022. bude bezbedan i prijatan za sve. Osnovno za ovaj proces je to da će odluke donositi nezavisni medicinski stručnjaci i da će svaki podnosilac zahteva dobiti dužnu pažnju - rekao je Tajli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike