Premijerka Brnabić: Iduća godina je idealna za povratak u domovinu - Srbija ima jasnu perspektivu

27.12.2021

17:24

0

Ona je navela napredak Srbije u oblasti ekonomije, privrede i rasta u doba pandemije, ocenjujući da je to znak gradjanima da je Srbija dobro mesto za život

Premijerka Brnabić: Iduća godina je idealna za povratak u domovinu - Srbija ima jasnu perspektivu
Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija ima jasnu perspektivu i da je iduća godina pravo vreme da se ljudi vrate u Srbiju i učestvuju u razvoju i pravljenju "neke drugačije budućnost".

Na konferenciji "Talenti na vezi 4.0", Brnabić kazala je da smatra da je važno da se 2022. godina provede u Srbiji jer je država tokom pandemije kovida-19 pokazala da ume da se nosi sa kriznim situacijama.

Ona je navela napredak Srbije u oblasti ekonomije, privrede i rasta u doba pandemije, ocenjujući da je to znak gradjanima da je Srbija dobro mesto za život.

- Neto zaposlenost je rasla, nismo samo sačuvali radna mesta već smo i otvarali nova - navela je premijerka.

Ona je ocenila da su veliki infrastrukturni projekti, koji su u toku a neki od njih će biti završeni iduće godine, veliki razlog za ostanak u Srbiji, odnosno povratak u Srbiju.

- Nama će sledeće godine biti uobičajeno da živite u Beogradu a studirate u Novom Sadu, ili živite u Subotici a studirate u Beogradu, ali i recimo živite u Čačku a radite u Beogradu - istakla je Brnabić.

Ona je rekla da je vlast napravila osnovu za budući rast, dodajući i veliki napredak Srbije u oblasti digitalizacije - za koju navodi da mnogo olakšava život u Srbiji.

Prema rečima premijerke, država će otići korak ili dva dalje, kako bi zadržala rast ali ga i ubrzala, da bi "nadoknadili propušteno".

Ona je navela da će se u 2022. godini posebno raditi na razvoju veštačke integencije, nakon što je ove godine oformljen Institut za razvoj veštačke integencije.

- Drugi pravac razvoja za Srbiju, da bi postali još kokurentniji, jeste ulaganje u biomedicinu i biotehnologiju. To smatram da će biti peta industrijska revolucija u čitavom svetu - kazala je Brnabić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti