Premijerka Brnabić: Godinu privodimo kraju kao pobednici

26.12.2021

13:28

0

Ona kaže da će ova godina ostati zapamćena u istoriji Srbije kao godina u kojoj se gradilo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica u jednom trenutku

Premijerka Brnabić: Godinu privodimo kraju kao pobednici
Tan2021-12-26_14420165_1 - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednica Vlade Srbije i poverenica Srpske napredne stranke za Beograd Ana Brnabić izjavila je danas da je 2021. godina bila je teška i puna izazova, ali da je privodimo kraju kao pobednici.

- Imamo fenomenalne rezultate na koje sam izuzetno ponosna kao predsednica vlade i kao clanica SNS koja je stožer svega što se radi u Srbiji - istakla je na Brnabićeva prisustvujući akciji novogodišnje podele paketića u Sporstkom centru Banjica, koju je organizovala SNS za svoje članove i simpatizere.

Ona kaže da će ova godina ostati zapamćena u istoriji Srbije kao godina u kojoj se gradilo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica u jednom trenutku.

- Ostaće upamćena i kao godina privrednog rasta i brzog oporavka u odnosu na 2020. godinu koju je obeležila pandemija korona virusa. Imaćemo rast veći od sedam odsto, a prosečna plata preći će 600 evra -  navela je Brnabić.

Ona je podsetila da je početak ove godine u Beogradu obeležilo otvaranje spomenika Stefanu Nemanji 20. januara, a na kraju godine počela je izgradnja metroa.

Premijerka je istakla da je u prestonici pokrenut i jedan projekat od velikog značaja za kulturu.

- Slobodan Jovanović je jednom rekao da srpski narod u svetu može da se takmiči samo kao kulturna sila. Mi smo ove godine usvojili master plan u Beogradu za Fakultet muzičke umetnosti i posle osam decenija, taj fakultet koji je izuzetno važan i koji je iznedrio velikane srpske muzičke scene, dobiće svoju zgradu - naglasila je Brnabićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike