Ričard Grenel čestitao Vidovdan: "Danas odajemo počast herojima..."

28.06.2021

18:45 >> 18:37

0

Autor: A. B.

Nije zanemario jedan od najvećih srpskih praznika

Ričard Grenel čestitao Vidovdan: "Danas odajemo počast herojima..."
Copyright Ričard Grenel, Profimedia

Specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel čestitao je danas srpskom narodu Vidovdana, jedan od najvećih srpskih praznika.

– Danas odajemo počast herojima. Na današnji dan 1389. godine započela je bitka protiv Osmanlija na Kosovu – napisao je Grenel na Tviteru.

Danas je, kako je dodao, “spomen dan na Svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike”.

Da podsetimo, na meti kosovske policije se našla i naša reporterska ekipa.

Kako nam je javljeno, policajci su pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima, izvršili pretres našeg reporterskog automobila, a reporterima “24sedam” su povadili svu opremu iz gepeka, nakon čega su je detaljno pregledali.

Kada su naši reporteri stigli do Gazimestana, nastavljena je demonstracija sile kosovske policije, a ovog puta, osim što su pretresani, svim okupljenim građanima oduzimana su srpska obeležja koja su imali sa sobom, među kojima su bile i zastave.

Da podsetimo, pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije priveli su nakon izlaska sa Gazimestana mladića iz Podgorice.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, pripadnici specijalne policijske jedinice Kosova zatražili su od monahinje da otvori torbu, nakon čega je mladić iz Podgorice prigovorio.

Mladić Risto Jovanović je uhapšen i odveden u pravcu Prištine.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike