Kosovska policija se silila nad Srbima i juče: Žrtva i predsednik udruženja "Vidovdansko hodočašće"

28.06.2021

14:06 >> 15:43

0

Autor: M.I.

Specijalne jedinice kosovske policije su pretresle kombi Milana Hadži Ivankovića i bez obrazloženja ga zadržali pet i po sati

Kosovska policija se silila nad Srbima i juče: Žrtva i predsednik udruženja "Vidovdansko hodočašće"
Copyright Profimedia

Hapšenje i maltretiranje Srba, osim danas, odigravalo se i juče na Kosmetu.

Jedna od žrtava kosovske policije je i predsednik udruženja “Vidovdansko hodočašće” Milan Hadži Ivanković iz Beograda.

– Juče su me zaustavili na auto-putu i počeli pretres kombija koji sam vozio. Nas je bilo osam u kombiju. Držali su nas pet i po sati, pretresali… Na kraju su nas pustili bez ikakvog obrazloženja zašto su nas zaustavili – pojasnio je Hadži Ivanković.

I danas su na putu od Gračanice ka Gazimestanu, kao i na samom ulasku u komleks spomen-obeležja Gazimestana zaustavljani i pretresani Srbi.

Na meti kosovske policije se našla i naša reporterska ekipa.

Kako nam je javljeno, policajci su pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima, izvršili pretres našeg reporterskog automobila, a reporterima “24sedam” su povadili svu opremu iz gepeka, nakon čega su je detaljno pregledali.

Kada su naši reporteri stigli do Gazimestana, nastavljena je demonstracija sile kosovske policije, a ovog puta, osim što su pretresani, svim okupljenim građanima oduzimana su srpska obeležja koja su imali sa sobom, među kojima su bile i zastave.

Da podsetimo, pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije priveli su nakon izlaska sa Gazimestana mladića iz Podgorice.

Pročitajte još:

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, pripadnici specijalne policijske jedinice Kosova zatražili su od monahinje da otvori torbu, nakon čega je mladić iz Podgorice prigovorio.

Mladić Risto Jovanović je uhapšen i odveden u pravcu Prištine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike