Rakić: Srpska lista dobila punu podršku od predsednika Vučića

15.09.2021

13:01 >> 13:02

0

Kako je rekao, od predsednika su dobili obećanje da će naći rešenje da finansijski pomogne Srbima na KiM

Rakić: Srpska lista dobila punu podršku od predsednika Vučića
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima i Srpska lista su dobili punu podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je danas predsednik te liste Goran Rakić.

Rakić je posle sastanka u Predsedništvu preneo novinarima da je bilo reči o bezbednosnoj, ali i ekonomskoj situaciji na KiM.

Pročitajte još

Kaže da je bilo reči i o dijalogu i pronalaženju kompromisnog rešenja za KiM na kojem predsednik Vučić radi.

-Dobili smo čvrste garancije i uveravanja od predsednika Srbije da će nastaviti da se bori za naš narod i za dijalog. Kada dijaloga nema, onda ima problema, napada na srpsku imovinu, crkvu, Srbe- rekao je Rakić.

On je naveo da je od predsednika zatražena dodatnamaterijalna pomoć i izrazio nadu se da će u narednih 10 dana imati još jedan sastanak sa Vučićem tim povodom.

Kako je rekao, od predsednika su dobili obećanje da će naći rešenje da finansijski pomogne Srbima na KiM.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je podrška predsednika Aleksandra Vučića kandidatima za gradonačelnike Srpske liste izuzetno značajna, u smislu opstanka i borbe za srpski narod na prostoru KiM.

Simić je novinarima nakon sastanka sa predsednikom rekao da je čast biti danas zajedno sa Vučićem na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Beogradu, navodeći da su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji, presudi Ivani Todosijeviću kojom se krši Briselski sporazum, ali i najavama uvođenja reciprociteta, da će se Srbima oduzimati registarske oznake i da će im biti onemogućiti kretanje usred pandemije.

-Sve to govori o ugroženosti prava Srba na prostoru KiM. Ukoliko dođe do toga srpski narod će morati da ustane da zaštiti svoja prava, a onda se samim tim život i funkcionisanje kosovskih institucija vraća 10 godina unazad- rekao je Simić.

Kako je rekao, preduzimanje ovih koraka kao što je oduzimanje registarskih oznaka bi znacilo da kosovske insticuije i njihovi lideri ne žele Srbe na prostiru KiM.

-To je nedopustivo i u tom smisli je značajna podrška predsednika Vučiha kandidatima za gradonačelnike -zaključio je Simić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevitić poručio je nakon sastanka da je jedinstvo najjače oružje u borbi za opstanak.

-Mi smo danas Vučića informisali kako žive Srbi južno od Ibra, u posebno teškim uslovima, i nama je jedinstvo potrebno u svakom smislu. Izbori su značajni za svakog Srbina i ono šot je nas ohrabrilo, što smo čuli od Vučića da vlada i on podržavaju kandidate Srpske liste koji održavaju to jedinstvo- rekao je Jevtić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike