Kosovska policija pod punom ratnom opremom demonstrira silu nad Srbima: Naši reporteri zaustavljeni na putu ka Gazimestanu

28.06.2021

10:46 >> 14:06

0

Naši reporteri koji se nalaze na licu mesta su takođe zaustavljeni i legitimisani od strane kosovske policije

Kosovska policija pod punom ratnom opremom demonstrira silu nad Srbima: Naši reporteri zaustavljeni na putu ka Gazimestanu
Copyright 24sedam

Kosovska policija zaustavila je kolonu vozila sa srpskim tablicama koja je krenula iz Gračanice ka Gazimestanu radi obeleževanja jednog od najvećih srpskih praznika Vidovdana.

Naši reporteri koji se nalaze na licu mesta su takođe zaustavljeni, legitimisani od strane kosovske policije.

Kako nam je javljeno, oni su pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima, izvršili pretres našeg reporterskog automobila, a reporterima 24sedam su povadili svu opremu iz gepeka, nakon čega su je detaljno pregledali.

Takođe, kosovska policija je bez ikakvog obrazloženja pretresala sva vozila sa srpskim tablicama i bila je jako neprijatna tokom te procedure.

Profimedia

Kada su naši reporteri stigli do Gazimestana, nastavljena je demonstracija sile kosovske policije, a ovog puta, osim što su pretresani, svim okupljenim građanima oduzimana su srpska obeležja koja su imali sa sobom, među kojima su bile i zastave.

Danas je, inače u manastiru Gračanica, održana liturgija povodom velikog praznika. Veliki broj Srba iz celog regiona je došao da prisiustvuje liturgiji,  ali i parastosu na Gazimestanu. 

Vidovdan se obeleževa u spomen na Kosovsku bitku, koja se odigrala 28. juna 1389. godine, odnosno 15. juna po starom kalendaru na Gazimestanu i predstavlja sećanje na poginule u svim ratovima.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike