Danas je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Podnosi se izveštaj o uhapšenom Velji Nevolji i "ekipi"

06.02.2021

06:15 >> 08:22

0

Predsedniku će, verovatno, biti predstavljene sve informacije do kojih su istražni organi došli u poslednjih 48 sati

Danas je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Podnosi se izveštaj o uhapšenom Velji Nevolji i "ekipi"
Copyright 24sedam

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo bi da bude održana danas. To je juče najavila savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

Ona je izjavila da će se na toj sednici razgovarati o nastavku policijske akcije u kojoj je juče uhapšeno 19 osoba – Veljko Belivuk (36) i pripadnici njegove grupe.

– Mislim da će sednica Saveta biti održana sutra. Razgovaraće se o nastavku ove akcije. Predsedniku će, verovatno, biti predstavljene sve informacije do kojih su istražni organi došli u poslednjih 48 sati – rekla je Vasiljevićeva.

Pročitajte još

Na pitanje da li je sada drugačija bezbednost predsednika, ona je rekla da je to posao službi koje se bave bezbednošću predsednika i da ne može o tome da govori jer bi to, delimično, moglo da ugrozi njegovu bezbednost.

Belivuk i ostali se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka, uhapšeni su Marko Miljković (29), V. D. (47), A. V. (40), M. B. (37), D. T. (39), N. S. (34), N. L. (42), M. T. (34), V. G. (39), F. I. (30), S. L. (36), B. K. (34), V. G. (37), M. B. (33), N. S. (30), N. Đ. (36), Ž. K. (42) i N. J. (50).

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na tridesetak lokacija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike