Dačić zakazao dijalog sa strankama: Krajem aprila sastanak bez EP, pozvan i Vučić

21.04.2021

14:44 >> 15:07

0

Predsednik Skupštine Srbije izjavio da je zakazao sastanak sa političkim strankama koje ne žele učešće stranaca u razgovoru o izbornim uslovima za sredu 2

Dačić zakazao dijalog sa strankama: Krajem aprila sastanak bez EP, pozvan i Vučić
Copyright 24sedam

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je zakazao sastanak sa političkim strankama koje ne žele učešće stranaca u razgovoru o izbornim uslovima za sredu 28. april, a na taj sastanak je pozvao i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Ranije je bilo najavljeno da će sastanak biti održan 26.aprila, ali zbog međunarodnih obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu dogovoreno je, kazao je Dačić, da se razgovori pomere za 28.april.

Dačić je podsetio da je Vučić javno izrazio želju da u tom dijalogu učestvuje, navodeći da ga je on pozvao i kao predsednika Srbije i predsednika Srpske napredne stranke.

“U kom kapacitetu će učestvovati i da li će, na njemu je da donese odluku. Smatramo da je ovo jedan koristan korak napred zato što je politički dijalog potreban o važnim društvenim pitanjima i svakako će biti značajan doprinos političkoj stabilnosti zemlje”, rekao je Dačić za Tanjug.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, na sastanak su pozvane one političke stranke koje su se izjasnile da žele da učestvuju u razgovorima bez stranaca, predstavnici stranaka koje čine vladajuću koaliciju, kao i neke od stranaka koje su izrazile želju da učestvuju u razgovorima i u jednom i u drugom formatu.

“Želim da pozovem i druge stranke koje se do sada nisu odazvale mom pozivu da se jave i da se ukoliko žele da učestvuju na sastanku jave Narodnoj skupštini”, istakao je Dačić.

Sastanak će se održati u sredu 28.aprila u 17 časova u maloj sali Skupštine Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike