Da li je otac Nebojše Stefanovića bio privilegovan u trgovini oružjem? "Krušik" pod istragom SBPOK-a

03.06.2021

09:30 >> 10:38

0

SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon što je došlo do promene prvog čoveka Ministarstva unutrašnjih poslova

Da li je otac Nebojše Stefanovića bio privilegovan u trgovini oružjem? "Krušik" pod istragom SBPOK-a
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Nakon razmatranja izveštaja VBA i BIA u vezi sa sumnjama da su u poslovima sa državnom fabrikom “Krušik” privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima je i firma povezivana sa ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u ovaj slučaj uključi SBPOK MUP-a.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da je SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je došlo do promene prvog čoveka Ministarstva unutrašnjih poslova.

U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.

Umesto od policije, tužilaštvo je tražilo obaveštenja od Vojnobezbednosne agencije (VBA) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK, koja je deo MUP-a.

Tada se u javnosti počelo govoriti o privilegovanim pojedinim privatnim trgovcima oružjem, među kojima je i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije, koji je u međuvremenu preminuo prošle godine od koronavirusa.

Nebojša Stefanović je sada ministar odbrane.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike