Otkrivamo: Kako je Nebojša Stefanović sprečio da se bivši šef POSKOK-a obračuna sa fudbalskom mafijom u Srbiji! Ljuba Milanović za 24 sedam: Tačno je!

06.05.2021

20:00

2

Autor: Lj. Keković

Stefanović, i pored dogovora na najvišem državnom nivou, izbegao sastanak sa jednim od najpoznatijih srpskih policajaca

24sedam/ATAImages/Printscreen/Pixabay

Još pre sedam godina bilo je planirano da se država Srbija ozbiljno uhvati u koštac sa fudbalskom mafijom, i da iz ovog sporta protera pojedine čelnike klubova, sudije, igrače, ljude na visokim funkcijama u Fudbalskom Savezu i u sudijskim organizacijama, ali i lokalne funkcionere, fudbalske mendažere i mafijaše koji su preuzeli pojedine klubove, ali je taj obračun na više nivoa opstruisan u korist organizovanog kriminala.

Prema saznanjima portala 24sedam, borba protiv nedodirljivih u srpskom fudbalu do danas je mogla u velikoj meri biti okončana da se u obračun sa fudbalskom mafijom nije umešao tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović! Iako je sve bilo spremno da se u okviru SBPOK oformi odeljenje za borbu protiv fudbalske mafije i navijačkih grupa, i da se na njegovo čelo postavi bivši šef POSKOK-a Ljuba Milanović, takvo odeljenje nije formirano jer je Stefanović, i pored dogovora na najvišem državnom nivou, izbegao sastanak sa jednim od najpoznatijih srpskih policajaca.

Pixabay

Ljuba Milanović, nekada inspektor SUP Beograd za krvne delikte i drogu, kasnije šef POSKOK-a koji je istraživao politička ubistva u Srbiji, i donedavni prvi operativac srpske ambasade u Crnoj Gori, potvrdio je za  24sedam da je Nebojša Stefanović sprečio da srpska policija te 2014. godine povede borbu protiv fudbalske mafije.

– Sve je tačno. Ja sam sa najvišeg državnog vrha pozvan sa predlogom da stanem na čelo odeljenja za borbu protiv navijačkih grupa i organizovanog kriminala u fudbalu, koje je trebalo da se formira u okviru SBPOK. Pristao sam na tu vrstu izazova, i ostalo je da se sretnem sa tadašnjim ministrom policije, da dogovorimo kako da se sve to realizuje. Dogovorili smo sastanak, međutim, Stefanović se nije pojavio. Shvatio sam o čemu je reč i poslao mu poruku vrlo neprijatnog sadržaja. I na tome se sve završilo, ostalo znate – rekao je Milanović za naš portal.

Na pitanje da li negde ima sačuvan sadržaj te poruke, naš sagovornik odgovara kontra pitanjem:“Pa, zar vam ja ličim na neozbiljnog čoveka?“

Printscreen/Youtube

Ono što se zna jeste da je upravo u to vreme počeo vrtoglavi uspon navijačke grupe Alekandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je, svoj staž sa severne tribine Zvezdinog stadiona zamenio pozicijom u vrhu Partizanovog juga, i ostao upamćen po upadu u prostorije FK Partizan i prebijanju direktora kluba Miloša Vazure, što su zabeležile nadzorne kamere.

Ubijen je oktobra 2016. godine, a na njegovo mesto došao je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je sa saradnicima uhapšen februara ove godine, i protiv njih se sprovodi istraga za više surovih ubistava i otmica.

pročitajte još:

U poslednje dve decenije bilo je više bezuspešnih pokušaja obračuna sa fudbaskom mafijom kod nas, a najjslikovitije ju je opisao još 2010. godine Ivica Dačić, sa mesta tadašnjeg ministra policije. U jednom intervjuu je rekao:

Svaki kriminalac u Srbiji ima po jedan ili više klubova, i kako onda očekivati da navijači budu bolji od uprava. Danas se ne zna čiji su klubovi. Pre početka ovog prvenstva, hteo sam održati sastanak predsednika klubova, ali kad sam video ko sve treba doći na taj sastanak, otkazao sam ga. Pola njih je u Beloj knjizi organizovanog kriminala – izjavio je svojevremeno Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana borbu protiv organizovanog kriminala u srpskom fudbalu. Kako je rekao, biće konačno pohapšena “mafijaška banda iz fudbala.”

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

 

Komentari (2)

Comments(2)

  1. Topic stano kaže:

    Treba svih uapsit i v=zatih u lancima da imaju tezinu i bsciti ih u celiju
    Da vide kako je

  2. Momir Obradovic. kaže:

    Gosp.Milanovicu,vama kao coveku i profesionalcu kapa dole ali ste i vi shvatili odakle duva vetar.Znam da ste pametni i hrabri ali jedna lasta ne cini prolece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti