Brnabić: Dijalog nema alternativu, nije bilo reči o međusobnom priznanju

02.07.2021

14:48

0

Autor: M. I.

Što se tiče kompromisa, teško je govoriti, ali svi znaju šta to znači, kazala je Brnabićeva

Brnabić: Dijalog nema alternativu, nije bilo reči o međusobnom priznanju
Copyright Premijerka Srbije Ana Brnabić; Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Ohridu da je teško u ovom trenutku govoriti šta bi značio kompromis sa Prištinom, ali smatra da dijalog nema alternatvu.

– Što se tiče kompromisa, teško je govoriti, ali svi znaju šta to znači, da se nađete negde na sredini i da dve strane budu jednako nezadovoljne postignutim rešenjem – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na Prespa forumu.

pročitajte još:

Ona je kazala da prostora za komrpomis mora biti, zato što je potrebno da se okrenemo budućnosti, a da li će ga biti zavisi i od Beograda i od Prištine.

Upitana da li je pomoćnik državnog sekretara SAD za pitanja Evrope i Evroazije Filip Riker pomenuo međusobno priznanje, Brnabić kaže da nije, te da veruje da zna kakav bi njen odgovor na to bio.

– Pričali smo o dijalogu Beograda i Prištine, Briselskom sporazumu. Nije bilo pomena međusobnog priznanja, ja taj dijalog ne vidim kao dijalog na kome se priča o međusobnom priznanju – rekla je ona.

Kaže da je Rikeru skrenula pažnju na zabrinjavajuće trendove na KiM i na sve veći broj napada na Srbe, njenu crkvu i imovinu.

– Strašno je videti da recimo imate ženu koja je posle 22 godine odlučila da se vrati u Ðakovicu i doživela samo napade. Imate i peticiju sa zahtevom da se ta žena ponovo izbaci iz Ðakovice. To su zabrinjavajući trendovi – ocenila je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje prištinskih medija o Vašingtonskom sporazumu i da li znači da Srbija ne poštuje taj sporazum ako ne premesti ambasadu u Jerusalim, Brnabić je kazala da je Srbija ozbiljna država koja poštuje sporazume za razliku od predstavnika Prištine koji ne poštuju Briselski sporazum.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike