Bez zvaničnika na Cetinju: Ustoličenju Joanikija neće prisustvovati niko od političara i diplomata

04.09.2021

13:12 >> 07:31

0

Autor: I.Pavlović

Na ustoličenju će, biti samo episkopi s gostima i deo sveštenstva mitropolije

Bez zvaničnika na Cetinju: Ustoličenju Joanikija neće prisustvovati niko od političara i diplomata
Copyright 24sedam/Mitropolija.me

Podgorički paroh protojerej Nikola Pejović kazao je za TVCG da činu ustoličenja mitropolita Joanikija neće prisustvovati niko od političara.

On je objasnio i da neće biti ni predstavnika diplomatskog kora, kako je to prvobitno bilo planirano.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ustoličenju će, kako je istakao, biti samo episkopi s gostima, deo sveštenstva mitropolije i po nekoliko predstavnika crkvenih opština.

Pejović je za TVCG kazao i da nema pozivnica, a dolazak na Cetinje najavili su velikodostojnici rimokatoličke crkve u Crnoj Gori, što je, kako je naveo, potpuno očekivano i prihvatljivo, s obzirom na značaj koji ima ustoličenje mitropolita, prenosi RTCG.

Podsećamo, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija u Crnu Goru dolazi i patrijarh Porfirije, koji će svečano biti  dočekan u podgoričkom hramu u subotu, 4. septembra, u 18 sati.

Patrijarh će nedelju od 8 sati u Cetinjskom manastiru predvoditi svečanu ceremoniju ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija, koji će na tronu Svetog Petra Cetinjskog zameniti preminulog mitropolita Amfilohija.

Bezbednosna procena povodom predstojećih događaja na Cetinju nije povoljna istakli su iz crnogorske policije, a premijer Krivokapić je za petak zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

PROČITAJTE VIŠE:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike