Svetski festival svesti prvi put u Beogradu: Kucnuo je čas da se vratite sebi

20.07.2021

07:17 >> 07:33

0

Autor: Z. A.

Ukoliko se odavno niste sreli niti videli sami sa sobom, uskoro ćete to moći da promenite

Svetski festival svesti prvi put u Beogradu: Kucnuo je čas da se vratite sebi
Copyright Pexels

Ukoliko niste znali, i svest ima svoj festival. Svetski festival svesti, u originalnom nazivu Festival of Consciousness, pod simboličnim sloganom „Vratite se sebi“, otvoriće svoja vrata za sve ljubitelje tradicionalnih tehnika meditacije i joge, a sa ciljem da se ponovo povežete sa sobom, i to na Makiškoj strani Ade Ciganlije 24. jula.

Dan punog meseca, 24. jul 2021. godine, smatra se jednim od energetski najmoćnijih dana i idealna je prilika za postizanje unutrašnjeg balansa i povezivanja sa samim sobom. Upravo tog dana, na otvorenom prostoru u prirodi na Makiškoj strani Ade Ciganlije, održaće se Festival svesti koji se održava na svetskom nivou, a sa ciljem da ponovo poveže ljude sa njima samima kako bi se postigla svest o sebi kao celovitom biću i uspostavio unutrašnji sklad.

možda će vas zanimati

Ovaj, po mnogo čemu do sada neviđen festival na našim prostorima, ponudiće svojim posetiocima bogat i raznovrstan celodnevni program sa početkom od 7.30 časova. Pod vođstvom svetski priznatih stručnjaka i instruktora, svi prisutni moći da se oprobaju u tradicionalnim tehnikama himalajske škole joge, meditacije, pranajama vežbama disanja, svesnog plesanja, „mai tri“ metodi dubinskog čišćenja i uspostavljanja balansa, kao i unutrašnje transformacije, a kroz transformativne razgovore sa Mohanđijem, kroz pitanja i odgovore, i priliku da se dublje povežu sa sobom. U okviru raznovrsnih zona na festivalu, poseban deo biće posvećen deci koja će moći da uživaju u kreativnim radionicama, specijalnoj jogi za decu i mnogim drugim zabavnim aktivnostima.

Pexels

Kako je Festival svesti humanistički i ekološki orijentisan, dodatnu vrednost mu daju i dobrotvorne aktivnosti kojima se pruža prilika da se odužimo zajednici i prirodi za sve ono što nam pružaju, a posetioci će imati priliku da degustiraju zdravu i ukusnu vegansku hranu i pića.

Festival je u organizaciji Fondacije „Mohanđi“, čiji je začetnik Mohanđi, humanista koji je svoj život posvetio svetu i osnovao dobrotvorna društva i nevladine organizacije širom sveta, dobitnik brojnih priznanja svetskih zvaničnika i autor nekoliko knjiga u kojima govori o svom učenju koje se temelji na duhovnom oslobođenju.

Pixabay

– Jednom kada se povežete sa samim sobom, počinjete da uviđate celovitost i savršenstvo koje je već tu, unutar vas, bez obzira kojoj kulturi pripadate. Vrlo je važno razumeti da ovo nije nešto što se može pokupiti spolja i to je povod za ovaj festival – izjavio je Mohanđi, koji će držati i predavanja na samom festivalu.

Karte za festival mogu se naručiti putem „DDticketing“, po ceni od 6.490 dinara, za studente po ceni od 4.190 dinara dok je ulaz za decu do 12 godina, besplatan.

Za više informacija o festivalu posetite OVU stranicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike