Obukao sam majicu suparničke firme, a da to nisam ni primetio! Najsmešniji intervjui za posao

06.10.2021

14:00

0

Jedan od korisnika Reddita upitao je ljude koja je najveća greška koju su napravili pri razgovoru za posao

Obukao sam majicu suparničke firme, a da to nisam ni primetio! Najsmešniji intervjui za posao
profimedia-0368479896 - Copyright Profimedia

Intervjui za posao su često veoma stresni, ali mogu biti i vrlo zabavni za one koji ih posmatraju sa distance.

Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, ali i koncentraciju na zavidnom nivou. U suprotnom vam se može desiti nešto što sigurno ne biste želeli.

Nije mali broj onih koji su podelili svoja neslavna iskustva pri konkurisanju za neko radno mesto, a portal Bored Panda izdvojio je najzanimljivija. 

- Nije baš greška, ali otišao sam do jedne prodavnie i pitao da li traže radnika. Rekli su da traže, pa sam na licu mesta imao razgovor za posao dok je moja majka stajala pored mene. Pošto sam imao samo 16 godina, mama je odgovarala na svako pitanje umesto mene i nije prestajala da priča. Na kraju sam dobio posao na kome sam se zadržao više od dve godine.

Profimedia
 

 - Imao sam razgovor za posao u banci. Sve je teklo kako treba, bez obzira na to koliko sam bio nervozan. Poslednje što su me pitali bilo je: "Zašto bi trebalo da vas zaposlimo?" Odgovorio sam: "Zato što vam verovatno neću ukrasti novac." Epilog priče je bio da me nisu zaposlili. 

- Bio sam na razgovoru za posao perača sudova u restoranu. Kuvar, koji je vodio razgovor, pitao me je zašto želim taj posao. Pravi razlog je bio, kao i kod svakog srednjoškolca - novac. Ipak, uhvatila me je panika. Mislio sam da je to neprikladan odgovor. Pa sam umesto toga počeo da pričam gluposti kako je pranje sudova moj omiljeni kućni posao. Smejao mi se u lice. Ipak, dobio sam posao.

- Pitali su me zašto mislim da bih baš ja bio dobar za posao, a ne neko drugi. Rekao sam: "Ne znam ko je još konkurisao za posao, kako da znam da sam bolji od njih?" To je dovelo do neprijatne tišine.

Profimedia
 

 - Na razgovor za posao obukao sam majicu njihove suparničke firme, a to nisam ni primetio. Očekivano, posao je dobio neko drugi.

- Pitali su me da li pušim, a ja sam uzvratio pitanjem: "Pušim li šta?" Odmah sam izgubio svaku šansu za dobijanje tog posla.

- Zaspao sam tokom grupnog razgovora za posao. Proveo sam tri nedelje planinareći po Nepalu, izašao iz aviona, presvukao se u automobilu i otišao direktno na razgovor za posao. Bio sam u najužem krugu, od 20 od 1.000 ljudi koji su se prijavili, ali, nažalost, nikako nisam mogao ostati budan.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike