Danas se na njegove poslastice čeka mesecima: Animiranim palačinkama veselio decu nakon katastrofe u Fukušimi

09.01.2021

15:00 >> 23:45

0

Spojio je dve najveće ljubavi, kuvanje i crtanje

Danas se na njegove poslastice čeka mesecima: Animiranim palačinkama veselio decu nakon katastrofe u Fukušimi
Copyright Printscreen/Instagram/keinagaki

Keisuke Inagaki, spojio je svoje dve najveće strasti – kuvanje i crtanje i tako stvorio sada već planetarno popularne palačinke.

Talentovani Japanac koristi svoj neverovatan talenat da slatka jela pretvori i prezentuje u likove iz crtanih filmova kao što su Super Mario i Sunđer Bob, ali i u portrete poznatih ličnosti poput Mahatme Gandija, Alisa Kupera ili Elvisa Prislija.

Iza ove slatke priče stoji još slađa, humanost.

Naime, 51-godišnji japanski kuvar počeo je da pravi slatke palačinke 2011. godine, kao način podizanja raspoloženja dece u svom rodnom gradu Fukušimi, nakon nuklearne katastrofe. Nešto slično video je na internetu, te je odlučio da pokuša i sam. I u tome uspeo.

Keisukeove palačinke prave se od obične smese za testo, bez materijala za bojenje, ali on ima tajni sastojak: sojino mleko umesto kravljeg mleka.

Proces započinje crtanjem obrisa svog umetničkog dela na tiganju, kuva ga nekoliko sekundi, a zatim postepeno dodaje ostatak testa. Kako kaže, jednostavnije dizajne može da završi za samo 5 minuta, dok složeniji projekti mogu da potraju i do 30 minuta.

Najveći strah mu je potpuno isti kao i kod ostalih domaćica, da se palačinka neće okrenuti kako treba. Priznaćete, njegova šteta bila bi neuporedivo veća.

Japanski kuvar koji je počeo da pravi animirane palačinke kako bi razveselio decu nakon katastrofe izazvane razornim zemljotresom, danas poseduje vojsku obožavalaca, ali i duge liste čekanja na koje mora da odgovori.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike