Kanada: Planiraju da igraju hokej 252 sata, obore Ginisov rekord i prikupe novac za istraživanje raka

11.02.2021

19:30 >> 12:28

0

Da li će rekord biti oboren?

Kanada: Planiraju da igraju hokej 252 sata, obore Ginisov rekord i prikupe novac za istraživanje raka
Copyright Pixabay

U kanadskom okrugu Stratkon, u Alberti, grupa hokejaša je počela 4. februara da igra hokej i ne planira da prestane sve do 15. februara u šest sati. Cilj im je da utakmica traje 252 sata, čime bi postigli Ginisov rekord za najdužu hokejašku utakmicu.

U dva tima je raspoređeno 40 hokejaša koji igraju od šest do osam sati pa se potom odmaraju. Na terenu je uvek po pet igrača. Ali tu je i dosta volontera, kao i sudije, koje su takođe dobrovoljci.

Dodatni izazov im predstavlja temperatura od minus 58 stepeni! Jedan od igrača je izjavio da mu je golmanski štap eksplodirao prilikom prvog udarca zbog niske temperature. Zbog istog razloga je izbačeno na desetine pakova koji se stalno lome. Čak ni peći u prikolicama ne mogu da izdrže ekstremno nisku temperaturu pa se stalno kvare.

Pixabay

Cilj ove akcije je prikupljanje 1,2 miliona dolara za istraživanje raka. Gotovo svi igrači imaju nekoga ko je oboleo ili ko je bio bolestan od raka. Posebno je bilo dirljivo na početku utakmice u svlačionici gde su igrači doneli fotografije svojih najmilijih zbog kojih žele da postignu ovaj rekord.

Delove strima najduže hokejaške utakmice na svetu možete videti preko ovog linka na YouTube kanalu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike