Deca i Ginisovi rekordi: Od najmlađeg dramaturga do četvorogodišnjeg bubnjara sa ozbiljnom karijerom

22.02.2021

15:00 >> 09:27

0

Ko kaže da su svetski rekordi rezervisani samo za odrasle?

Deca i Ginisovi rekordi: Od najmlađeg dramaturga do četvorogodišnjeg bubnjara sa ozbiljnom karijerom
Copyright Profimedia

Šta zna dete šta je sto kila, uzme i nosi.

Deca danas mogu mnogo, samo ako hoće, a to uključuje i obaranje rekorda, svetskih.

Od najmlađeg dramaturga do najmlađeg DJ-a, ova deca postigla su neverovatne uspehe.

Profimedia

Pljeskanje možda izgleda lako, ali teže je nego što izgleda. Ovo potvrđuje Seven Vejd, student sa Floride i aktuelni Ginisov rekorder.  Nakon vrednog rada i treninga tri puta dnevno, pet dana u nedelji, rekord je pripao njemu. Pljeskao je toliko da je dobio plikove i morao da se odmori dan-dva pre ponovnog treninga. Kada je došao dan za obaranje rekorda u decembru 2016. godine, pljesnuo je 1.080 puta u jednom minutu i ​​potukao stari rekord.

Pixabay

Kue Jianiu iz Kine je sa 6 godina počeo da slaže Rubikovu kocku. Pobedio je sam sebe i u impresivnom vremenu od 5 minuta i 2,43 sekunde u novembru 2018. godine, oborio sopstveni rekord od 5 minuta i 6,61 sekunde, postavljen u decembru 2017. godine.

Profimedia

Dvanaestogodišnja Krsana Ravat iz Džajpura u Indiji voli da piše, uživa u filmovima i pozorišnim predstavama. Toliko da je sama isplanirala i izvela 85-minutnu predstavu pod nazivom „Mistično magične avanture“ i tako postala najmlađi dramaturg sa samo deset godina.

Profimedia

Godine 2004. Diego Suarez imao je samo sedam godina kada su ga roditelji geolozi poveli sa sobom na istraživačko putovanje. Diego je lutao uokolo kada se sapleo o kičmu onoga što se ispostavilo kao praistorijsko biće. Nakon mnogo proučavanja i istraživanja, naučnici su nepoznatu vrstu dinosaurusa nazvali Chilesaurus diegosuarezi, u čast Diega.

Profimedia

Norburi, poznat i kao DJ Archie voli da pušta muziku, pred publikom. Nastupa po noćnim klubovima širom sveta i prisustvuje mnogim muzičkim festivalima u Engleskoj. Postao je najmlađi klupski DJ 2019. godine, nakon što je zabavljao publiku u diskoteci sat vremena bez pauze, u hongkonškom noćnom klubu „Bungalov“.

Profimedia

Iako ima puno mladih bubnjara, pravila Ginisovih rekorda kažu da bubnjar mora snimiti pravu pesmu i biti plaćen za svoje muziciranje, ali i održati najmanje 20 koncerata od 45 minuta ili duže u roku od pet godina. Sa samo četiri godine, Džulan Pavone je ispunio sve te uslove, kada je svirao bubnjeve na svom 20. koncertu u martu 2009. godine.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike