Nedostižan Ginisov rekord: Porađala se 27 puta, rodila 69 beba! 18 godina bila trudna!

07.04.2021

17:00 >> 17:45

0

Šanse za začeće i rođenje toliko dece u najboljem slučaju deluju neverovatne, ali ne i nemoguće

Nedostižan Ginisov rekord: Porađala se 27 puta, rodila 69 beba! 18 godina bila trudna!
Copyright Printscreen/Youtube

Ginisov rekord za najviše dece rođene od jedne majke pripada ženi ruskog farmera. U životu je rodila 69 beba! Evo njene priče.

Ime joj se ne zna sa sigrnošću, ali je izvesno da je bila supruga ruskog farmera po imenu Feodor Vasiljev. Neki izvori kažu da se zvala Valentina.

Dakle, gospođa Valentina Vasiljev porađala se 27 puta.

Prema podacima lokalnog manastira, koji su poslati vladi u Moskvu, gospođa Vasiljev rodila je između 1725. i 1765. godine 16 pari blizanaca, sedam puta je na svet donela trojke, a četiri puta četvorke. To ukupno iznosi 69 beba od kojih je 67 preživelo rano detinjstvo, što je samo po sebi dosta neverovatno, budući da su stope smrtnosti dece u tom periodu bile visoke.

Printscreen/Youtube

Neki izvori kažu da je kod Valentine po sredi bila hiper-ovulacija pri kojoj žene oslobađaju više jajnih ćelija u jednom ciklusu što dovodi do blizanačkih trudnoća, pa i onih sa troje i više dece.

Ipak, mnogo je i danas onih koji ne mogu sasvim da poveruju u tvrdnje o plodnosti ove žene. Šanse za začeće i rođenje toliko dece u najboljem slučaju deluju neverovatne, ali ne i nemoguće.

Gospođa Vasiljev je provela ukupno 18 godina u trudnoći. Čak i uzimajući u obzir pauze između trudnoća za negu novorođene dece, tehnički je imala dovoljno vremena za 27 trudnoća. Budući da joj je tendencija ka višeplodnim porođajima genetski određena, ima smisla zašto je imala toliko blizanaca i trojki.

Ono što komplikuje priču je da se Valentinin suprug na kraju odvojio od nje i dece i oženio drugi put, te da je njegova druga supruga rodila šest pari blizanaca i dva puta trojke. To znači da je Feodor za života imao 87 dece!

Valentina Vasiljev je preminula sa 76 godina.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike