Najneobičnije slučajnosti za koje je teško poverovati da su se zaista desile

24.06.2021

09:30 >> 09:48

0

1990. godine petnaestogodišnjak iz Velike Britanije po imenu Džejms Bond položio je ispit. 007 je bio broj njegovog rada

Najneobičnije slučajnosti za koje je teško poverovati da su se zaista desile
Copyright Profimedia

Koliko god nam neverovatno zvučala ideja da možemo sretnemo svog dvojnika ili da smo rođeni istog dana kad i naš najbolji prijatelj, univerzum neprestano u naše živote šalje fragmente koincidencija.

Predstavljamo vam najneobičnije slučajnosti ikada.

– 1990. godine, petnaestogodišnjak iz Velike Britanije, po imenu Džejms Bond, položio je ispit. 007 je bio broj njegovog rada.

Profimedia

– Svaki građanin Amerike ima jedinstven broj socijalnog osiguranja. Dve žene su zbog greške računara dobile isti sigurnosni broj. Kada su ih pozvali u kancelariju, ono što se odvijalo bilo je šokantno! Obe su imale isto ime, Patriša Kembel, otac im se zvao Robert.  Obe su rođene 13. marta 1941. godine. I jedna i druga imaju po dvoje dece istog uzrasta. Obe su radile u knjigovodstvu.

– Nacionalna geografija je izvestila da su šanse da vas ubije meteor 1 prema 1.600 000. I iako je skoro nikakva verovatnoća da meteor koji je leteo kroz svemir više od četiri milijarde godina pogodi dom porodice koja se preziva „Commette“, to se zaista dogodilo u Francuskoj. Srećom, niko nije povređen, a članovi ove porodice sada su ponosni vlasnici sopstvene izuzetno retke kosmičke stene.

Pixabay

– Tsutomu Jamaguči je 6. avgusta 1945. godine bio na poslovnom putu u Hirošimi gde je na samo 3 kilometra od njega eksplodirala atomska bomba. Preživeo je ali uz opekotine, oštećene bubne opne i druge povrede. Samo tri dana kasnije, 9. avgusta, vratio se u svoj rodni grad Nagasaki. Tu se našao na 2 kilometra od eksplozije nove atomske bombe, koju je takođe preživeo.

– Mark Tven je rođen 1835. godine kada se pojavila Halejeva kometa, a umro je 1910. godine na dan kada se ona ponovo pojavila.

Profimedia

– “Došao sam sa Halejevom kometom 1835. godine, očekujem i da odem s njom kad se bude opet pojavila” rekao je Tven te davne 1909. godine, godinu dana pre njene ponovne pojave.

– Neville i Erskine Ebbin, dva brata umrla su u dobi od 17 godina u sudaru sa taksijem. Neverovatna stvar je da su umrli u istoj godini vozeći moped. Još iznenađujuće je da se Erskinova nesreća dogodila pri udaru sa istim taksijem koji je ubio i Nevillea. I pogodite šta, taksista je bio onaj isti čovek koji je ubio Nevillea. Neverovatno, ali istinito. Novinski članci potvrđuju ove bizarne slučajnosti.

Profimedia

 – Stiven Vilijam Hoking, teoretski fizičar, kosmolog, autor i direktor istraživanja u Centru za teorijsku kosmologiju na Univerzitetu na Kembridžu rođen je na 300. godišnjicu Galilejeve smrti, a umro je na dan koji bi  bio Ajnštajnov 139. rođendan.

– Početkom 1970-ih, Enthoni Hopkins je trebalo da glumi Kostju u filmskoj adaptaciji „Devojke iz Petrovke“. Da bi se pripremio za ulogu, krenuo je da čita knjigu, ali nije uspeo da nađe nijedan primerak.

Profimedia

– Tada je, kako kaže internet legenda, dok je sedeo u londonskoj metro stanici, primetio primerak upravo te knjige koju je neko ostavio za sobom. Otvorivši je, otkrio je da je knjigu potpisao i njen autor George Feifer.

– Sestre Šejla Ventvort i Doris Džin Hol su istog dana u isto vreme odlučile da posete jedna drugu. Krenule su istim putem, sudarile se i poginule. Vozile su identičan model Džipa.

– Kako je izveštavao CBS News, bračni par Fred i Linette Dubendorf šetao je plažom sa svojim psom, skupljajući smeća da ga bace, kada su primetili nešto u maloj plastičnoj boci. Otkrili su da je reč o poruci koja sadrži bračne zavete drugog para, Melodi Kloska i Matt Behrs-a, koji su nedavno imali ceremoniju venčanja na plaži preko jezera Michigan.

Pixabay

– Beleška je sadržala adresu i datum venčanja, koji ih je ostavio u šoku jer su otkrili da je datum u boci isti kao i datum njihovog venčanja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike