U Danskoj emitovana emisija u kojoj odrasli sede goli pred decom

23.09.2020

10:00 >> 12:39

0

Cilje je bio edukativan - da osnovci uče o ljudskom telu koje ne mora da bude savršeno

U Danskoj emitovana emisija u kojoj odrasli sede goli pred decom
Copyright Pixabay

U okviur emisije „Ultra“ danske nacionalne televizije, petoro odraslih ljudi su potpuno goli pozirali pred učenicima osnovne škole Orestad iz Kopenhagena. Emisija je bila edukativnog karaktera a deca su imala priliku da vide gole ljude različitih polova, godina i oblika.

Program je imao još jedan cilj – da se suprotstavi društvenim mrežama koje bombarduju mlade ljude slikama savršenih tela.

Roditelji su pre učešća dece u emisiji morali da potpišu saglasnost, a učenici, koji su uzrasta od 11 do 13 godina, bili su upoznati sa sadržajem emisije koja je za cilj imala da objasni deci da u ljudskom telu nema ničega sramotnog.

Deca su mogla da postave pitanja i najviše su ih zanimale stvari poput tetovaža, ljudskih dlaka i intimnih delova tela.

Sva deca su u bilo kom trenutku mogla da napuste snimanje ako su se iz bilo kog razloga osećala neugodno, ali svih 250 đaka je ostalo do kraja.

Pixabay

Na pitanje zašto je rešila da kao dobrovoljac učestvuje u ovom programu, 76-godišnja Ule je rekla da želi deci da pokaže da su savršena tela retka i da ono što vide na društvenim mrežama često obmanjuje.

Inkluzija je takođe jedan od ciljeva emisije, pa su tako deca upoznala transrodnu osobu Rei koju su deca pitala kako se osećala u školi, koje kupatilo koristi i koje  kupaće kostime.

U svojoj prvoj sezoni, 2019. godine, „Ultra Strips Dovn“ osvojio je nagradu za najbolji dečiji program na danskom TV festivalu. U ovogodišnjoj sezoni emisija, koju proizvodi danski ogranak kompanije Varner Bros International Television Production, ponudiće pet novih epizoda na različite teme, a u svakoj će biti publika iz različitih škola.

Ipak, ovaj način edukacije maloletnika nije se svidio svima i pokrenuo je raspravu, kako unutar te zemlje tako i na društvenim mrežama. Najveće kritike stigle su od strane desničarske Danske narodne stranke, koja je optužila državnu televiziju da kvari decu i nameće joj određenu propagandu. Emisija je potom uklonjena sa Jutjuba.

Snimljene epizode, koje su sada dostupne u cenzurisanim klipovima programa na Jutujubu, predstavljaju odrasle osobe različitih tipova tela – bele, crne, debele, mršave, niske, visoke, stare i mlade.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike