Italijanske časne sestre osnovale fudbalski tim i oduševile ceo svet (FOTO)

31.05.2022

18:35

0

Autor: A.G.

"Volimo fudbal jer jača duh zajedništva"

Italijanske časne sestre osnovale fudbalski tim i oduševile ceo svet (FOTO)
footballs-g039f23a0d_1280 - Copyright Pixabay

Iako zvuči potpuno neverovatno, širom sveta odjeknula je vest da je grupa časnih sestara osnovala prvu fudbalsku reprezentaciju časnih sestara na svetu.

Njih 18 okupilo se ranije ove godine u Milanu sa svih strana Italije, dok je deo njih stigao sa različitih krajeva sveta, sa Madagaskara, iz Meksika i Rumunije. Najmlađa fudbalerka u formiranom timu ima 27 godina, a najstarija 52.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina (@pimpi5)

Većina njih je igrala fudbal i pre nego što je postala časna sestra. Tako je sestra Anika Fabijan, koja igra na poziciji napadača igrala za omladinski tim Vićence.

 - „Moja majka nije bila srećna kada sam napustila časove plesa zbog fudbala“, rekla je 32-godišnja Anika. „Ona mi je govorila da svu svoju opremu ostavim napolju jer je bila puna blata. Ali posle nekog vremena se navikla na to.”

Najstarija časna sestra Emilija, 52, bila je fudbalska zvezda u svojoj matičnoj zemlji Rumuniji, igrala je za vrhunski tim i izabrana je da se pridruži ženskoj reprezentaciji. Ali napustila je fudbalsku karijeru i svog verenika, nakon što je dobila želju da postane časna sestra.

U Italiji je osnovala crkveni fudbalski klub „Tri arhanđela“. Postavila je oglas kojim je pozvala dečake i devojčice, starosti između 7 i 18 godina, da se pridruže njenom timu. Sestra Emilia je imala jaku želju da privuče i mlađe ljude u crkvu u koju su stizali samo stariji vernici, što joj je na ovaj način i uspelo. Tako je počela njena trenerska karijera.

Ona i njene saigračice i dan-danas koriste svaku moguću priliku u svom gustom rasporedu da izađu na teren i igraju utakmice većinom u humanitarne svrhe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike