Još novina: WhatsApp uvodi deljenje ekrana kao novu mogućnost za Android korisnike

30.05.2023

16:26

0

Autor: K. O.

Sve je usmereno na poboljšanje korisničkog iskustva, odnosno zaštitu privatnosti korisnika

Još novina: WhatsApp uvodi deljenje ekrana kao novu mogućnost za Android korisnike
Copyright Pixabay

Izgleda da inženjeri u WhatsApp-u vredno rade na kreiranju novih opcija. Tako svakodnevno stižu vesti da je ovaj servis počeo s testiranjima ili je službeno uveo brojne nove opcije usmerene na poboljšanje korisničkog iskustva, odnosno zaštitu privatnosti korisnika njihove platforme.

Neke od tih opcija uključuju odabir korisničkog imena, odnosno nadimka u razgovorima, uređivanje poruka, zaključavanje pojedinačnih razgovora s biometrijom, odnosno PIN-om itd.

Korisnici su dugo tražili, a sada je najavljeno da će postojati mogućnost korišćenja istog profila na više različitih uređaja.

Kako stvari stoje uskoro bi mogli da naprave i opciju deljenja ekrana sa drugim korisnicima tokom videorazgovora. Trenutno je u test fazi za Android uređaje.

Korisnicima kojima je ova verzija već dostupna, tokom komunikacije putem videa u dnu ekrana pojaviće se jedna nova ikona koja prikazuje mobilni i strelicu. Klikom na nju pojaviće se izbornik u kojem će se od korisnika zatražiti dopuštenje za deljenje ekrana, odnosno sadržaja s ekrana tokom videopoziva.

Pixabay
 

A kako kažu, korisnici tokom celog razgovora imaju kontrolu nad sadržajem koji dele sa drugima, te u svakom trenutku mogu prekinuti prenos slike. 

Za Whats App je ovo nova opcija, ali je slična već dostupna na drugim platformama pa je tako Google još ranije predstavio opciju Live Sharing za svoj Meet, dok je korisnicima Applea dostupna opcija SharePlay na telefonima, tabletima i računarima.

Za sada, WhatsAppova opcija za deljenje ekrana dostupna je u beta verziji aplikacije, te se nadamo da će je kompanija uskoro predstaviti i u zvaničnim aplikacijama za Androide i iPhone, piše dnevnik.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike