Avionske tajne o kojima putnici ništa ne znaju

04.10.2020

18:03 >> 18:13

0

Autor: A.G.

Saznajte zašto pilot i kopilot nikada ne jedu istu hranu

Avionske tajne o kojima putnici ništa ne znaju
Copyright Profimedia

Ne popravljaju se svi kvarovi odmah

Činjenica je kako se pre svakog leta detaljno proverava mnogo toga, a ako postoje manji problemi koji ne utiču na sigurnost, oni se popravljaju pri sletanju, da se ne bi gubilo vreme s odlaganjem letova.

Pilot i kopilot jedu različitu hranu

Pre leta pilot i kopilot nikad ne uzimaju isti obrok. Razlog je i više nego jednostavan – moguće trovanje hranom. Dakle, ako se već otruje pilot, bitno je da kopilot bude u potpunosti zdrav. Ipak, to ne praktikuju sve aviokompanije.

Pravi razlog zabrane pušenja

Uvreženo je mišljenje da je zabrana pušenja na letu povezana sa sigurnosnim pitanjima, ali to baš i nije tačno. Naime, nekad se u avionima najnormalnije pušilo i nije bilo nikakvih sigurnosnih problema. Pravi je razlog zapravo ekonomske naravi, jer se zrak u avionu konstantno filtrira, a duvanski dim brže troši filtere i ostalu opremu.

Profimedia

Molimo ugasite mobitele

Ne brinite, ako mobilni ostavite upaljen, ne može doći ni do kakve teške nesreće niti biste bili krivi za rušenje aviona. Ipak, može dovesti do smetnje u prijemu signala, pa piloti mogu ostati uskraćeni za važne informacije od dispečera.

Zaposleni i njihove porodice plaćaju karte jeftinije

Da, da, mnoge aviokompanije nude svojim zaposlenima (i članovima njihovih porodica) znatno niže

Cene karata, a ponekad karte dele i besplatno. U principu, često se traži tek plaćanje taksi, dok je let sam po sebi – besplatan!

Bebe rođene u oblacima

Profimedia

Budite ljubazni prema osoblju

Stjuardese priznaju da će se više potruditi oko vas ako ste ljubazni. Tako da, ako lepo objasnite zašto ne možete sedeti do saputnika, verovatno će se za vas naći neko drugo mesto, a ako se odlučite na bezobrazluk, ostaćete gde jeste. Isto je i s hranom i sa svim ostalim.

Najbolje vreme za kupovinu karata

Veruje se kako ranije kupovina karata značajno snižava cenu, no to i nije baš tačno. Najjeftinije je karte kupovati utorkom, sredom i subotom, kad se nude po nešto povoljnijim cenama.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike