Želite trepavice kao Bambi? Evo kako da odaberete maskaru na osnovu četkice

22.01.2021

15:20 >> 11:07

0

Autor: Z. A.

Oči su već dugo fokus našeg lica

Želite trepavice kao Bambi? Evo kako da odaberete maskaru na osnovu četkice
Copyright Pexels

Na tržištu postoji veliki broj maskara čije formule i četkice omogućuju različite efekete u zavisnosti od vaših potreba. Kada kupujete novu maskaru, želite da ona trepavicama da izgled kakav i zaslužuju. Ali često se dogodi da izaberemo pogrešnu četkicu i ne postignemo izgled kakav smo hteli. A svi imaju samo jednu želju da trepću kao Bambi.

Postoji mnogo vrsta četkica za maskaru postoji zato što svi imamo različite oči i različite trepavice, pa samim tim i ciljeve koje maskarom želimo postići. Kako vam se ne bi opet dogodilo da izaberete pogrešnu maskaru, proučite ovaj spisak različitih vrsta četkica i efekta koje ćete uz njihovu uotrebu postići, ali pre toga u obzir treba uzeti i to da svaka maskara drugačije izgleda na svakoj od nas. Sve zavisi od dužine, gustine i oblika vaših trepavica. Pored formule i efekta koji želite da postignete pomoću specifične maskare, važno je da obratite pažnju i na oblik njene četkice. On možda i najviše utiče na to kako će maskara izgledati na trepavicama i da li ćete postići željeni efekat.

možda će vas i ovo zanimati

Tako guste i velike četkice, zajedno sa odgovarajućom formulom maskare, pomoći će vam da vaše trepavice izgledaju gušće i duže nakon nanošenja maskare. Ali treba uzeti u obzir i to da li imate krupne ili sitnije oči. Ako su vam oči sitne, maskara sa velikom, mekanom četkicom nije najbolji izbor za vas jer ćete je teško naneti a da ne umrljate kapak.

Pogledajte spisak i procenite:

woman.ru

Četkica u obliku kuglice

Ovakav oblik četkice omogućava vam da se posvetite svakoj dlačici za potpuno precizan izgled. Ova četkica doseže do najkraćih pojedinačnih trepavica, čak i do onih teško pristupačnih dlačica u uglu oka. Loša strana je što ne možete zahvatiti sve trepavice u jednom ili dva mazanja, pa ako ciljate na jednostavnost i brzinu, ova četkica nije opcija.

Zaobljena četkica

Ako želite uvijene trepavice, trebaće vam uvijač za početak. To će vam dati zaobljenost koju tražite, kaže vizažist Jude Andam. Međutim, trebaće vam i pomoć vaše maskare: formula bi trebalo da omogući neko zadržavanje. Četka bi takođe trebalo da bude zaobljena jer će ona vaše trepavice prirodno podići, a vaše trepavice biće uvijene.
Zakrivljena četkica, sa sitnim čekinjama zahvata svaku trepavicu, suptilno ih razdvaja i daje im volumen, omogućavajući lako nanošenje maskare.

Četkica u obliku peščanog sata

Četkice koje na sredini imaju udubljenje obuhvataju trepavice spoljnog ugla oka, podižući ih nagore sa svakim slojem i tako stvaraju željeni volumen. Obline četkice odražavaju oblik vašeg oka, pa distribuiraju formulu na sve dlake.

Četkica koja se sužava

Zahvaljujući tanjem kraju ova četkica bez problema dolazi i do onih trepavica na unutarnjem delu oka, tako da ćete moći i njih da izdužite i postigenet veće trepavice.

woman.ru

Pravougauona četkica

Četkica u obliku pravougaonika (koja može imati blago suženi kraj) standardni je, klasični oblik četke s razlogom: obavlja posao. Dakle, ako niste određeni u svojim potrebama ili ciljevima i želite nešto što će posao obaviti lako i brzo, ona je idealna za vas.

Tanka četkica

Male, tanke četkice mogu dohvatiti i najsitnije dlačice, poput onih na unutarnjem uglu oku ili na dnu kapka. U osnovi, zahvaljujući svojoj tankoj širini, mogu se zavući i u teže dostupna područja.

Pahuljasta četkica

Ako želite pune, bujne trepavice, želite da na vaše trepavice stavite onoliko proizvoda koliko će vam trebati. Četkica s puno dlačica koja može pokupiti dosta maskare jeste ono što vam treba kako biste postigli takve trepavice.

Četkica češalj

Ako svoje trepavice želite održavati što lepšim, onda je ovo četkica za vas. Ona je idealna za hvatanje i premazivanje svake trepavice. Takođe, uz pomoć ove četkice možete razdvojiti trepavice kako bi bile definisane i kako se ne bi lepile jedna za drugu, piše mindbodygreen.

Pexels

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike