Nov projekat modne ikone: Spavajte s Kejt Mos i učinićete jednu plemenitu stvar za ljude sa ozbiljnim problemom

20.05.2021

11:45 >> 10:32

0

Autor: Z. A.

Umetnost i moda u službi zdravlja

Nov projekat modne ikone: Spavajte s Kejt Mos i učinićete jednu plemenitu stvar za ljude sa ozbiljnim problemom
Copyright Profimedia

Legendarna manekenka koja je ove godine u januaru proslavila 47. rođendan ima nov zanimljiv projekt u ime umetnosti i zdravlja. A ako ste ikad poželeli da vidite Kejt Mos u krevetu, sad imate priliku!

Proslavljena Britanka sa impresivnom karijerom u svetu mode, uključila se u neobičan umetnički projekt „Spavaj s Kejt“ sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć organizaciji „Gurls Talk“, koja promoviše važnost mentalnog zdravlja.

Tako će obožavatelji Kejt Mos moći da je vide u krevetu dok spava, ali za to će morati da izdvoji popriličnu svotu, pišu britanski mediji.

Kejt se pojavljuje u tri umetnička videa snimljena u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć osobama koje imaju mentalne teškoće.

Video „Spavaj s Kejt“ već je privukao ponude na aukciji u iznosu od 11.000 funti, a tu su i druga dva umetnička videa „Šetaj s Kejt“ i „Vozi s Kejt“.

Umetnici, autori tih videa kažu kako „posvećeni istraživanju simbolike u području onoga što je lično, a što je javno“, a glavna zvezda projekta rekla je: „Umetnost uvek lovi neki važan trenutak. Ali vreme je ono čega nikad nema dovoljno.“

Inače, slavna manekenka netipične lepote jako je povezana sa svojom ćerkom, jedinicom Lilom Gejs (18), koja je krenula stopama svoje majke. Kejt joj je u tome velika podrška, pa je samo zbog nje osnovala modnu agenciju za koju radi Lila i engleska glumica Gvendolin Kristi.

Inače, mlada lepotica čiji je otac izdavač Džeferson Hek, bila je zaštitno lice brenda „Marc Jacobs Beauty“ od 2018. godine, a s mamom se ove godine pojavila prvi puta zajedno na modnoj reviji kuće „Fendi“ u Parizu.

Profimedia

Osim njih dve, reviju su nosile između ostalih i Naomi Kembel, Bela Hadid, Kara Delevinj…

Lila, čiji je otac Džeferson Hek kreativni direktor i suosnivač „Dazed Media“, ozbiljno je ušla u sviet mode, a u tome ima veliku podršku svoje majke.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike