Znate li šta je laminacija obrva i zbog čega odmah treba da je isprobate?

18.08.2021

15:05 >> 15:19

0

Lepo oblikovane i prirodno pune obrve, poput onih koje viđamo na naslovnicama časopisa, više nisu toliko nedostižne

Znate li šta je laminacija obrva i zbog čega odmah treba da je isprobate?
Copyright Pexels

Znamo koliko su obrve važan deo lica, kako za isticanje njegovog oblika, tako i za bolji izgled celokupne šminke. Poslednjih godina pojavio se veliki broj procedura za oblikovanje, isticanje i farbanje obrva.

One imaju značaj samo ako su uredne i lepo definisane, u skladu sa oblikom lica i bojom kose. U želji da to ostvare, devojke posežu za trajnom šminkom, što najčešće izgleda loše i veštački.

Pročitajte još

Svaka žena čezne za punim, začešljanim obrvama koje izgledaju prirodno. Stoga, Rusi su osmislili laminaciju, i ona je postala najpoželjniji tretman, naročito među svetskim zvezdama.

Laminacija obrva je tehnika kojom možete da dobijete obrve kakve želite, i to za manje od sat vremena. Postupak se radi bez upotrebe iglica, pomoću blagog rastvora za trajnu zaštitu, neutrališućeg losiona i hidratantne kreme za privremeno opuštanje i preusmeravanje dlačica u željeni pravac. Rastvor za lifting se nanosi ravnomerno četkicom, potom se dlačice raščešljavaju u željeni položaj, a onda se područje obrva prekriva folijom.

Laminacija podrazumeva proces restrukturiranja dlačica kako bi ostale u željenom obliku, kao i njihovo istovremeno bojenje i lifting. Jednako je dobra i za one koji imaju neposlušne obrve, gde svaka dlačica vodi svoju politiku, kao i za one koji muku muče sa nedostatkom dlačica, punoćom i dužinom.

Prednost laminacije u odnosu na druge postupke doterivanja obrva je u tome što ne menja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve, dok eleminiše manje nedostatke. Ova tehnika deluje na većinu oblika i stilova obrva, od punih do retkih, tako da je idealna za sve one koji žele da poboljšaju oblik svojih obrva.

Laminacija čini da obrve izgledaju lepo i negovano, a jedina mana je to što efekat ove procedure mnogo kraći u odnosu na neke druge metode – traje do tri meseca.

Prednosti laminacije u odnosu na druge opcije sređivanja obrva su mnoge i ona je, ukoliko se pravilno izvede, odlično rešenje kako za guste, tako i za retke obrve. Neke žene čak tvrde da im se mnogo više dopada laminacija ređih obrva nego onih izuzetno gustih, jer rezultat deluje mekše, nežnije i prirodnije.

Takođe, može pomoći u korekciji manjih područja obrva koja su ‘’neposlušna’’.

Ovo je pogodan tretman za one čije dlačice štrče, rastu u svim pravcima, za one koji imaju rupice u obrvi, za one koji žele sređen, raščešljan izgled.

Veoma je važno da se proveri da niste alergični ili osetljivi na neki od sastojaka proizvoda koji se koriste tokom tretmana – u ovom slučaju to su kreme i hemijski rastvori. Ovo se proverava jednostavnim testiranjem male količine proizvoda na malom delu kože.

Takođe je važno da se obezbedi adekvatna zaštita očnih kapaka tokom ovog postupka, jer je to najtanji i najosetljiviji deo tela.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike