Inspirisana serijom Bridžerton: Umetnica stvara neverovatnu odeću od papira

21.08.2021

14:20 >> 14:33

0

Istorijska dramska serija koja obiluje božanstvenim romantičnim kostimima nadahnula je ovu mladu ženu da stvara magične modele

Inspirisana serijom Bridžerton: Umetnica stvara neverovatnu odeću od papira
Copyright Printscreen/Instagram, houseofembroideredpaper_art

Talentovana umetnica Stefani Smart inspirisana serijom Bridžerton kreira zadivljujuće kostime od papira. Stvorila je celu kolekciju haljina, uniformi, čak i cipela, lepeza, jakni i kapica od papira i pamučnih niti.

Nadahnuti popularnom serijom, ovi kostimi poseduju svu pompeznost, grandioznost i dramu iz Regentskog perioda.

Pročitajte još

Umetnica koja radi s tekstilom, Stefani Smart, upotrebila je svu svoju veštinu za kreiranje raskošnih kostima iz pomenutog razdoblja.

Ono što celoj priči daje čar jeste što njeni kostimi nisu napravljeni od najfinije svile ili pamuka, već od ekološki prihvatljivog papira.

Upotrebila je sve, od običnog papira za pisanje do papirnih stolnjaka, papirnih maramica i masnog papira za pečenje kako bi napravila ova zapanjujuća dela.

Trenutno se priprema i za samostalnu izložbu. Radi autentičnosti izložba će biti postavljena na istorijskom seoskom imanju “Firle Place” u Istočnom Saseksu, na kom se upravo snima i film “Ema” s Bilom Najem, Mijom Got i Mirandom Hart.

Sve haljine, muška odeća i uniforme izložene su po celoj kući, koristeći istorijske postavke sobe kao savršenu pozadinu za kostime.

Smart je vrsna umetnica koja je osnovala jedinstvenu modnu kuću pod nazivom “Kuća od vezenog papira”, piše britanski “Daily Mail”. Odeću od papira počela je da stvara nakon posete Istanbulu, odnosno kada je ugledala kaftan od papira napravljen za sultana.

Koristi drevnu tehniku kvilinga od papira ili filigranskog papira koji uključuje valjanje, oblikovanje i lepljenje papira u ukrasne uzorke kako bi oponašali vez, čipku i galanteriju tog doba.

– Volim kad vidim izraz iznenađenja na ljudima kad shvate da gledaju deo odeće napravljen samo od papira – rekla je.

– Koristim različite vrste papira, zavisno od toga šta želim da napravim kako bih postigla što veću sličnost s originalnim komadom odeće iz tog perioda – objasnila je.

– Većina papira može da se obrađuje (šije) na šivaćoj mašini, čak i papirne maramice, pa sam upotrebila sve, od papira za štampanje do papirnog stolnjaka, pa čak i masnog papira, prošivenog zlatnim koncem za vezenje koji sam upotrebila za zlatne ukrase na jaknama – izjavila je.

Cilj joj je da napravi kolekciju koja je zaista tehnički komplikovana i izazovna, a lepa i zanimljiva, kako bi i na taj način promovisala svoj zanat, modu i umetnost.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike